kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sinpaş iki arsa ve üç projeyi yüzde 15-25 primli halka açıyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Çelik, "Yüzde 15-25 primliyiz. Arsalarımızda geliştireceğimiz projeler ile portföy değerimiz de artacak" dedi..
Sadece konut sektörüne odaklanmayı hedefleyen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 67.12 milyon YTL'lik nominal hisselerinin halka arzında talep toplama 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Halka arzda fiyat aralığı 6.85-8.40 YTL olarak belirlendi. Halka arz öncesi 69.86 milyon YTL olan şirket sermayesi, mevcut ortakların rüçhan hakkı kısıtlanarak 136.97 milyon YTL'ye çıkacak. Halka arz tamamen sermaye artırımı şeklinde gerçekleştirilecek. Halka arz gelirlerinin tamamı büyüme amaçlı kullanılacak.

'YÜZDE 15-25 PRİMLİYİZ'
Bu fiyatla halka arz hasılatı da 459 milyon ile 563 milyon YTL (350-430 milyon dolar) arasında çıkacak. Şirketin portföyündeki projelerin piyasa değeri ise KDV dahil 459 milyon YTL civarında olacak. Şirket portföyünde bulunan en büyük değer İstanbul Küçükçekmece'de bulunan ve 355 milyon YTL ekspertiz değeri biçilen arsa. Bu arsa portföyün yüzde 77.3'ünü oluşturuyor. Ümraniye Çakmak'ta bulunan ikinci arsa içinde 27.5 milyon YTL değer biçilmiş. Geri kalan üç projeden portföy değeri en yüksek olan Zekeriyaköy'de bulunan 108 ünitelik konut projesi Rumeli Konakları. Bu proje için 26.9 milyon YTL değer biçilmiş. Ümraniye'deki 135 ünitelik Avangarden projesi için 26.4, Samandra'daki 515 ünitelik konut projesi için de 18.2 milyon YTL'lik ekspertiz değeri biçilen portföy içinde arsaların değeri yüzde 85, projelerin değeri ise yüzde 25'i buluyor. Arsa değerlerine göre belirlenen halka arz fiyatının yüzde 15 ile yüzde 25 primli belirlendiğini söyleyen Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çelik, "Bizim işimiz arsa ve arazi geliştirmek. Konut yapmak. Bizimle benzer durumdaki Yapı Kredi Koray ve İhlas Gayrimenkul yüzde 30-40 primli. Arsalarda bugüne kadar olduğu gibi proje geliştirdiğimizde değer farklılaşacak. Biz zaten şimdiye kadar 19 hayal kurduk ve tümünü de gerçekleştirdik. Bundan sonrada aynı hayalleri kurup gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi. Çelik şirketin sadece konut yapıp satacağını elde edilen gelirle yeni arsalar satın alınıp yeni projeler üretileceğini, proje masraflarının ise şimdiye kadar olduğu gibi ön satış ile konut satın alan müşterilerden sağlanacağını ifade etti.

ÜÇ YURTDIŞI PROJE
HSBC Yatırım Menkul Değerler liderliğinde 19 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 49 olacak. Halka arz sonunda hisselerin yüzde 66'sının yabancı yatırımcılara dağıtılması öngörülüyor. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de, şirketin hedeflerini anlatırken Türkiye dışında Kazakistan, Bulgaristan ve Romanya'da faaliyet gösterme konusunda planları olduğunu, özellikle Bulgaristan'da konut ihtiyacının çok yüksek olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları