kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TSK’ya ek ödenek

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, son dönemde yaşanan terör olayları ve Irak sınırındaki hareketlenin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ödenek talebi olup olmadığı konusunda, "Son dönemde yaşanan gelişmelerden dolayı parasal durumlar olur.

Ülke güvenliği için her şey durur. Ödenek talebini karşılamak için Maliye Bakanlığı gereken karşılığı veriyor" dedi. Unakıtan, konuda askeri kanat ve ilgili kuruluşlarla çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Her zaman önceliği veririz" diye konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Mayıs ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Unakıtan, terör olaylarının ekonomide bir risk unsuru olup olmadığı ve TSK'nın ödenek talebi bulunup bulunmadığı yönündeki soruya, bu konuda askeri kanat ve ilgili kuruluşlarla çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Unakıtan, ülke güvenliğinin her şeyden önce geldiğini, bu konuya her zaman öncelik verdiklerini bildirdi.

Unakıtan, yaşanan terör olayları nedeniyle herkesin içinin yandığını ifade eden Bakan Unakıtan, "Ülkemiz bu konuda hassas ve duyarlı. Bütün ülke güvenliği için her şey durur. Ben de Terörle Mücadele Yüksek Kurulu üyesiyim. İhtiyaç halinde Maliye Bakanlığı'nın ihtiyaçları temin etmesi için. Hep yapıldı, yapılmaya da devam edecek" diye konuştu. Bakan Unakıtan, her zaman önceliklerin olabileceğini, güçlü bir bütçe ile her türlü zorluğun üstesinden aşılabileceğini belirtti.

ASKERİ KANATLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Unakıtan, askeri kanat ve ilgili kuruluşlarla bu konuda çalışmaların sürdüğünü anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu konuda ayrıntılı açıklama yapmak doğru olmak. Ancak her zaman önceliği veririz. Gelişmelerden dolayı onların istedikleri parasal durumlar oluyor. Karşılamak için Maliye Bakanlığı olarak kararları veriyoruz. Ödenek talebi sadece bu süreçte değil her zaman olabiliyor."

(ANKA)