kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aziz Yıldırım: Tuncay gitmek istiyor

Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde henüz anlaşamadıkları Tuncay Şanlı'nın Avrupa'da futbol oynamak istediğini söyledi.

Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi'nde katıldığı panelde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Tuncay ile ilgili bir soru üzerine Başkan Yıldırım, ''Tuncay 5 yıldır Fenerbahçe'de oynuyor ve kaptanlık mertebesine ulaşan bir oyuncumuz. Sizler de biz de çok seviyoruz. Kalması için de Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri menajeri ve kendisiyle yaptıkları görüşmelerde ekonomik olarak da şartları zorlayarak gerekeni yapmıştır. Ama Tuncay'ın düşüncesi Avrupa'da futbol oynamaktır'' diye konuştu.

İlk başlarda Milan'dan, Real Madrid'den, Avrupa'nın büyük kulüplerinden teklifler geldiği şeklinde basında haberler okuduklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

''Kendi menajeri de bunları ifade ediyordu. Geçen hafta kendisiyle görüştüm. Menajeri de vardı toplantıda. Gayet medeni şekilde büyüğü olarak neler yapması gerektiğini anlattım. 5 yıl sonra Fenerbahçe'de belki de Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Can Bartu, Lefter gibi idol olacağını söyledim. 5 yıl sonraki futbol hayatında da hep Fenerbahçeli Tuncay olarak anılacağını anlattım. İyi düşünmesi gerektiğini söyledim. Ama o Avrupaya gitmek istediğini söyledi. (Hangi takıma gideceksin?) dedim. (Birmingham'a gitmek istiyorum) dedi. (Avrupa'da oynuyor mu, UEFA'da oynuyor mu, yok. O zaman nasıl Avrupa bu? İstanbul 15 milyon nüfuslu bir şehir. Fenerbahçe bu şehrin takımı, Şampiyonlar Ligi'nde UEFA'da oynama şansı var. 1 sene daha kal. Daha sonra hep birlikte senin daha büyük bir kulüpte oynamanı sağlarız) dedim. 2 gün düşünmek istedi. Pazartesi cevap vereceğini ifade etti. Ama bu 2 günlük gelişmelerin neticesinde aynı fikirde olduğunu anlıyorum. Kendisi çalışmalarını yapıyor. Birmingham ve Manchester City ile görüşüyor. Onlarla yaptığı görüşmelerden netice alamazsa burası onun yuvasıdır. Kalabilir diyeceğiz ve kalacaktır. Ama ilk düşüncesi Avrupa'ya gitmek.''

''ALİ BİLGİN'İ İSTİYORUZ''

Aziz Yıldırım, transferde Roberto Carlos ve Wederson'u takıma kattıklarını belirterek, ''Ali Bilgin'i de istiyoruz, çalışmalar sürüyor. Onun dışında Türkiye'de transfer edeceğimiz oyuncu yok. Kayserispor zaten futbolcu satmayacağını açıkladı'' diye konuştu.Roberto Carlos transferinde kulübün daha önceki yalanlamalarının gündeme getirildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Roberto Carlos için 1.5 yıl önce şubat ayı sonunda Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı Madrid'e gitti ve o zaman anlaştık. Haziran ayında gelecekti ve Fenerbahçe'de forma giyecekti ancak teknik direktörleri Capello bırakmadı ve gelemedi. Daha sonra da ilişkilerimiz devam etti. Görüşmeler devam etti. Son 2 ay takıma zarar vermemesi için görüşmeleri kestik. Sezonun bitmesiyle tekrar konuşuruz dedik. O da ispanya'da oynamaya devam etti. Transferin ardından, (Yalanladılar ama transferi gerçekleştirdiler) dediler. Evet yalanladık. Yalanlama yaptığımızda görüşme yapmıyorduk. Transferi yaptığımızda da açıkladık. Yalanlayıp da transfer yapmadık. Askıya almıştık.''

''YABANCI FUTBOLCU ARAYIŞINDA DEĞİLİZ''

Dün gazetelerde 8 yerli 19 yabancı futbolcunun yazıldığını belirten Yıldırım, ''Bizim şu an yabancı hakkımız yok. Bizde 8 yabancı oyuncu var. Bursa'daki futbolcumuz ve 7 de takımımızda var. Bu statü devam ederse, ikisi ile yollarımızı arayacağız. Şu an yabancı futbolcu arayışında değiliz. Ayın 19'unda federasyon ile kulüpler birliği toplantısında durum belli olacak'' şeklinde konuştu.

GALATASARAY'A VERİLEN CEZA

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili Galatasaray'ın aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası konusundaki görüşünün sorulması üzerine de, ''Önemli olan 5 maç değildir, alınan karardır. Karar maalesef geç alınmıştır. Danimarka-İsveç maçından 3-4 gün sonra karar alındı. Galatasaray maçı 1 ay önce oldu yeni karar alındı. Bu yanlıştır. Hemen 2-3 gün sonra karar alınmalı. Burada hata yaptılar. Bu hatalarla devam ederlerse bu federasyonun işi çok zor olur. Önce bu kurulların ya değişmesi, ya da güven oyu alması gereklidir. Yoksa bu tartışmalar Türkiye'de devam edecektir'' diye konuştu.

''Bizim cezanın az veya çok olmasına itirazımız olamaz'' diyen Yıldırım, ''Buna hukukçular karar verir. Disiplin ve Tahkim kurulları hukukçulardan meydana geliyor. Önemli olan disiplin kurulu ve tahkim kurulunun herkese eşit ve adaletli davranması ve kuralları kitapta yazılan gibi uygulamasıdır. Bu olmazsa Federasyon maalesef bu konularda yara almakta zarar görmektedir'' dedi.

"ALEX İLE HER KONUDA ANLAŞMAŞA VARDIK"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iç transferde Brezilyalı futbolcuları Alex De Souza ile her konuda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Aziz Yıldırım, İstanbul Erkek Lisesi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Alex'le ilgili anlaşmanın yapıldığını ifade ederek, ''Bütün şartlarda anlaşılmıştır. Resmi dökümanlar kulübe girmediği için açıklama yapmadık. Gerekli imzalar gelince sitemizden de açıklama yapılacaktır'' dedi.

100. yılda tüm branşlarda şampiyon olmayı hedeflediklerini anlatan Aziz Yıldırım, ''Futbolda 2 kupa almak istiyorduk. 1'ini alamadık. Voleybol ve Türkiye Kupası hariç tüm hedeflerimizi yerine getirdik. Artık amacımız sadece Türkiye'de başarı değil, Avrupa'da sürekli başarı yakalamaktır. Önümüzdeki yıllarda Fenerbahçe istikrarlı bir Avrupa takımı olacaktır. Bu da çok uzun zaman sonra olmayacak. Fenerbahçe emin adımlarla kurumsal yapısını ve ekonomik rahatlığa kavuşma çalışmalarını yapıyor'' şeklinde konuştu.

''DÜNYA KULÜBÜ OLACAĞIZ''

Yıldırım, Fenerbahçe'nin Türk sporunun lokomotifi olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'nin hedefleri büyüktür. Bu hedefler Türkiye içinde kalmamalıdır. 2008'de Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda sporcularımız olacak. 2012'deki olimpiyatlarda Fenerbahçeli sporcular inanıyorum ki tarih yazacaklar'' dedi.

Fenerbahçe'de yeni bir yapılanmanın başlayacağının müjdesini veren Yıldırım, şöyle devam etti:

''Fenerbahçe'de artık çağdaş bir yapılanma başlamıştır. 100. yılda gördük ki Fenerbahçe sadece bir futbol kulübü değil. Dünyaya açılacağız, dünya kulübü olacağız. 25-30 milyon taraftarı ile dünya kulübü olacağız. 92 bin taraftar kartına ulaştık. Eylül ayına kadar 100 bine ulaşacağız. Bu önemli bir katkıdır. Fenerbahçe kulübünde 1 milyon üyenin olmasını söylüyoruz. Ekonomik olarak güçlü olursak, dünya sıralamasında ilk 3-5'e girersiniz ve dünyada istediğiniz şeyi yaparsınız. (Schevchenko Fenerbahçe'de) diye yazıyor bugün bazı gazeteler. Neden? Fenerbahçe'nin dünya kulübü olma yolunda verdiği güvendendir. Artık dünya medyası da bunu görüyor. 1 milyon üyemiz olsa, yılda 50 trilyon ekonomik güç girecektir kulübe. Yeni doğan, hatta doğacak çocuğu dahi Fenerbahçe'ye üye yapmak istiyoruz. Bunu sağlarsak dünyada eşi benzeri görülmemiş kulüp oluruz. Ekonomik güce kavuşursak, o zaman istediğimiz sporcuyu buraya getiririz. Bilimsel olarak bunun nasıl yapılacağının çalışmalarını yapıyoruz.''

İSTİKRAR KONUSU

Fenerbahçe'de istikrarın şart olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Geçmişe baktığımızda istikrarı yakalayamadığımızı görüyoruz, ama 1998'den sonra yakalanan istikrar, kulübe iyi bir şekilde yansımıştır'' dedi.''Fenerbahçe son 4 senenin aslında 4'ünde şampiyon olmuştur. Geçen yılki şampiyonluğu nasıl kaçırdığımızı ve elimizden alındığını hepiniz biliyorsunuz'' diyen Yıldırım, geçmişte Avrupa'da tanınmayan takımlara yenildikleri halde, şimdi Avrupanın önde gelen takımları ile başa başa mücadele etiklerini vurguladı.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezon geçen yıldan daha başarılı olacağını kaydeden Yıldırım, ''Bu da camiadaki istikrardan kaynaklanıyor'' dedi.

''ŞAMPİYONLUĞUMUZ İYİ İNCELENMELİ''

Aziz Yıldırım, geçen yıl takıma 6 yeni oyuncunun geldiğini ve bu oyuncular için sürekli eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
''1 yıl önce Fenerbahçe travma geçirmiştir ve camia bunun altından kalkmasını bilmiştir. Futbol takımının şampiyon olması çok iyi incelenmelidir. Her şeyini kaybetmiş pozisyona düşen bir futbol takımının dirilişidir bu seneki hadise. 100. yıl stresi altında, diğer takımların bizim şampiyon olmamamız için uğraşması, bazı medyanın aleyhimize yayınlar yapması, iyi oynayamamamızın nedenidir. Ama bu yıl göze hoş gelen iyi futbol oynayacağız.''

''EDU VE LUGANO'YU 2 İTALYAN KULÜP İSTEDİ''

Yıldırım, eleştiriler alan Edu ve Lugano'ya İtalya'nın 2 büyük kulübünden teklif geldiğini söyledi.Başkan Yıldırım, teklif gelmesine rağmen bu oyuncuları bırakmayacaklarını ifade etti.

FUTBOL FEDERASYONU

Eski Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinden Emre Can'ın, ''Futbolda şaibe ve güvensizlik var. Bunla sürekli mücadele ettiniz. Yeni bir sezona giriyoruz. Aynı Federasyon, aynı Merkez Hakem Kurulu, aynı Tahkim Kurulu. Yeni dönemde yapılan emeklerin boşa gitmemesi için savaş verecek misiniz'' sorusuna, şöyle yanıt verdi:

''Türk futboluna yön verenler, herkese eşit mesafede, diyaloğa açık ve şikayetleri dinleyen bir ekip olmalı. Federasyon, kurulları ile birlike güven vermemektedir. 5 maç ceza veriliyor, Tahkim'e gidiyor 1 maç. Birine 200 milyar ceza veriyorlar, ceza 10 milyara iniyor. Bunların hepsi hukukçu. Oradaki şahıslar ya birilerinden emir alıyor, ya da aralarında inatlaşıyorlar. Çünkü hukukta verilecek maddi veya manevi ceza yakın olmalıdır. Bu kadar fark olmamalıdır. Futbolun başındaki yönetim, tüm kulüplerin birbirleriyle kavga etmesine çanak tutmuştur. Yöneticiler konuşmasın diyorlar. Eğer siz adalet ve hukuku herkese eşit mesafede yapmazsanız, bunu ortadan kaldıramazsınız. Herkese eşit davranmazsanız olmaz. Federasyonun yapması gereken kurullarını yeniden oluşturması ve Haziran ayındaki mali genel kurulda, güven oyu için kongre yapması gerek. Yoksa geçmişte yaşananlar devam edecektir.''

''HAKEMLER ÜZERİNDEKİ BASKILAR, TALİMATLAR KALKARSA...''

Yıldırım, hakem konusuna da değinerek, ''Hakemler üzerindeki baskılar, talimatlar kalkarsa Türk sporu büyük bir rahatlamaya girecektir. Herkese adalet, herkes görevini yaparsa o zaman bu problemleri ortadan kaldırmış oluruz. Biz hiçbir zaman Fenerbahçe şampiyon olsun diye mücadele etmedik, hep adalet herkese eşit mesafede olsun diye mücadele ettik'' şeklinde konuştu.

YABANCI FUTBOLCU SINIRLANDIRMASI

Yabancı futbolcu sınırlandırmasıyla ilgili bir soruya da Yıldırım, şöyle yanıt verdi:
''Avrupa'da İtalya, Almanya, İspanya, İngiltere ve diğerleri; hiçbirinde yabancı futbolcu kısıtlaması yok. Yalnız İngiltere'de milli kıstası var. Türkiye'de bu kısıtlamaya devam eder, alt yapıları iyi oluşturamazsanız, Avrupa'da başarıyı yakalayacak takımları oluşturamazsınız. Dünya globalleşti. Almanya'da zenci bir oyuncu milli takımda oynayabilmekte. Hollanda'da beyaz oyuncu göremiyorsunuz milli takımda. Fransa da öyle. Başarı yakaladığınız zaman, bu başarıyı kim yakalıyor, kulüpler veya milli takım. Yabancı oyuncu serbest bırakılmasından yanayız.''

İÇ TRANSFER KONUSU

Yıldırım, iç transferde Volkan ve Rüştü ile görüşmelerin sürdüğünü, büyük ihtimalle 2 kalecinin de takımda kalacağını belirterek, ''Mehmet Yozgatlı'ya da teklif sunduk, bekliyoruz. Bir ücret politikamız var ve bunu futbolculara deklare ettik. Kalmalarını arzu ediyoruz, ama kulübe de yük bindirmek istemiyoruz'' dedi.

AVRUPA MAÇLARININ YAYINI

Aziz Yıldırım, Avrupa Kupası maçlarının D-Smart'tan yayınlanacak olması ile ilgili bir soruya, ''Bizim UEFA ve Türkiye Kupası haklarını Saran şirketine satmıştık. Bu sene bitiyor sözleşmemiz. Bu maçları D-Smart'a satan Saran grubu. Önümüzdeki dönem için konuşma yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yılı almak isteyen kuruluşlar var, ama şartımız Fenerbahçe TV'den de yayınlayacak olması. Yeni politikamız bu olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada, toplantının son bölümüne Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir de katıldı.

KIZ ÖGRENCİYE ROBERTO CARLOS FORMASI

Bir kız öğrencinin Fenerium'daki forma fiyatlarının yüksek oluşundan yakınması üzerine, Aziz Yıldırım, jest yaparak bu öğrenciye Roberto Carlos forması hediye etti.

Yıldırım, korumasından formayı alarak, öğrenciyi yanına çağırdı ve hediye etti. Bu arada, öğrenciler Yıldırım'a panel öncesi ve sonrasında sevgi gösterilerinde bulunurken, Aziz Yıldırım'a plaket verildi.

(AA)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 34 20 10 4 65 31 70
2 Beşiktaş 34 18 7 9 43 32 61
3 Galatasaray 34 15 11 8 58 37 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 34 15 7 12 54 44 52
5 Kayseri 34 13 12 9 54 43 51
6 G.Birliği 34 14 6 14 43 42 48
7 Sivasspor 34 14 6 14 41 44 48
8 Ankaraspor 34 10 17 7 43 38 47
9 Konya 34 12 9 13 42 44 45
10 Bursa 34 12 9 13 36 42 45
11 Gaziantep 34 11 10 13 31 39 43
12 V.Manisa 34 11 9 14 41 45 42
13 Ankaragücü 34 11 9 14 32 39 42
14 Denizli 34 9 14 11 33 40 41
15 Ç.Rize 34 11 7 16 34 40 40
16 Antalya 34 8 15 11 32 36 39
17 K.Erciyes 34 9 10 15 29 49 37
18 Sakarya 34 4 10 20 25 51 22
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Kayseri 3  
  Beşiktaş 0  
 Ankaraspor 2  
  Trabzon 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 0  
 V.Manisa 0  
  Denizli 0  
 Antalya 1  
  G.Birliği 3  
 Sivasspor 2  
  K.Erciyes 1  
 Konya 0  
  Gaziantep 2  
 Sakarya 1  
  Ç.Rize 1  
 Fenerbahçe 3  
  Ankaragücü 1