kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Annelerinin ruhu oğullarında yaşıyor

Bu yıl Prenses Diana'nın ölümünün 10'uncu yılı. O, hayata gözlerini yumduğunda henüz çocuk olan oğulları Prens William ve Prens Harry artık yakışıklı birer delikanlı. Her ikisi de yardımseverlikleri ve mütevazılıklarıyla annelerinin mirasını layığıyla taşıyor..
Bundan tam 10 yıl önce, 31 Ağustos 1997 yılında Paris'te paparazzilerden kaçarken geçirdiği bir trafik kazasıyla hayata gözlerini yuman Prenses Diana'nın ölümü herhalde en çok onları üzdü... Annelerinin tabutunun üzerine bıraktıkları 'Mummy' yazılı notla tüm dünyayı üzüntüye boğan Prens William ve Prens Harry, cenaze boyunca dimdik durmaya çalışmışlardı. Anneleri öldüğünde Prens William henüz 14, kardeşi Harry de 12 yaşındaydı.

METROYA BİNDİLER
People dergisi Prenses Diana'nın ölümünün 10'uncu yılı olması nedeniyle, bir haber hazırladı. Dergiye konuşan Prenses Diana'nın yakın arkadaşı Vivienne Parry, genç prenslerin annelerine çok düşkün olduğunu söyledi ve ekledi: "Diana onları sıradan birer çocukmuş gibi yetiştirmeye çok dikkat ederdi. Onları şımartmayı istemezdi." Her zaman mütevazı tavırlarıyla Buckingham Sarayı'ndaki birçok kişiden farklı bir tablo çizen Prenses Diana, oğullarına da bu mütevazılığı aşılamak istiyordu. Çoğu zaman bir yere gitmek için lüks arabalar yerine metroyu tercih eden Prenses, oğullarına da bu davranışını benimsetmişti. Küçükken anneleriyle birlikte evsizlerin yaşadığı yerleri gezdiklerini söyleyen William, şöyle konuştu: "Annem bize dünyanın çirkin taraflarını da göstermeye çalışırdı. Onun sayesinde gerçekleri öğrenerek büyüdük."

WILLIAM EN YAKINIM
Annelerinin ölümünden sonra babalarıyla daha da yakınlaşan genç prensler yine de annelerinin eksikliğini her zaman hissetti. Prens Harry bu konuyla ilgili şunları söyledi: "Annemin ölümünden sonra ağabeyim en yakın arkadaşım oldu, her şeyimi onunla paylaştım. Başım ne zaman sıkışsa, hemen ağabeyimin yanında soluğu alıyorum."

Prens William ve Prens Harry tıpkı anneleri gibi sosyal yardım projelerinde görev alıyor, dünyanın dört bir yanına giderek hasta ve aç çocuklara ilaç ve gıda yardımı götürüyor. Onların bu tavrını görenler, "Yardımseverlik genlerinde var" yorumunu yapıyor.

Henüz çok genç yaşta annelerini kaybetmelerine rağmen, Prenses Diana'nın kendilerine aşıladığı değerlere yürekten bağlı olduklarını söyleyen Prens William, "Annemiz iyi niyeti ve yardımlarıyla herkesin gönlünde taht kurmuştu, keşke herkes bizi de onu sevdiği kadar çok sevse" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları