kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Burcu Güneş'in evi Feng Shui etkisinde

Ünlü popçu Burcu Güneş, Balmumcu'daki evinin kapılarını bu ayki House Beautiful dergisine açtı. Güneş, evini Türk gelenek ve göreneklerine göre döşediğini söylüyor..
Uzun yıllar bir apartman dairesinde yaşayan ünlü sanatçı Burcu Güneş, kısa bir süre önce hayalindeki müstakil eve taşınmış. Sanatçı Balmumcu'daki dört katlı evinde annesi ve köpeğiyle birlikte yaşıyor. Annesiyle yaşamaktan büyük keyif alan Güneş, "Ev büyük olduğu için her ikimiz de burada özgürce yaşayabiliriz" diyor. Yaklaşık 500 metrekareyi kapsayan villa 6 oda, iki salon ve iki mutfaktan oluşuyor. Evini Türk gelenek ve göreneklerine göre dekore ettiğini söyleyen Güneş, çok evcimen olduğunu ve misafir ağırlamayı çok sevdiğini belirtiyor. Güneş, evinin kapılarını bu ayki 'House Beautiful' dergisine açtı.

HUZURLU BİR ORTAM


* İstanbul zaten çok kozmopolit bir şehir... Bu karmaşayı evime de taşımak istemedim. Hayalimdeki daha çok dingin, huzurlu, basit ve minimal çizgiler içeren bir evdi. Evin dekorasyonunu da Feng Shui kurallarına göre tamamladık. Bu uygulamayı yapan arkadaşlarım ilk iş olarak yatak odamdaki bebekleri ortadan kaldırdı. Feng Shui'de yaşadığımız yerdeki dengeyi yakalamak çok önemli... Uzman arkadaşlarım renkleri, ışığı ve mobilyalarıyla benim rahat yaşayabileceğim huzurlu bir ortam yaratmaya çalıştı.

*
Evimde eşya olarak vazgeçemeyeceğim bir şey yok aslında. Kendi CD'lerim, plaklarım ve eski müzik aletlerim dışında... Ben eşyalarla ilgili hiçbir bağlılık taşımam. Aklımla, duygularımla ve ruhumla hareket ederim ve her yerde mutlu olurum.

* Tablolardan çok etkileniyorum. En çok Pamukkale Üniversitesi'nde resim bölümünde okuyan bir öğrencinin hediye ettiği tabloyu seviyorum. Evin içindeki ışıklandırma da benim için çok önemli... Özellikle de mumlar... Akşam saatlerinde çayımı alıp mumları yakarak müzik dinlemek bana müthiş keyif veriyor.

*
Boğaz'ın eşsiz güzelliğini gören etrafı yeşilliklerle kaplı bir evde yaşamayı çok isterdim. Ben çocukluğumda İzmir ve Antalya gibi şehirlerde denizle iç içe büyüdüm. Ama İstanbul her yönüyle çok farklı bir şehir...
Haberin fotoğrafları