kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER

Doğal Mucizeler

Kızarıklıklara maydanoz
Yüzümde çok çil var. Yanaklarım da gün içerisinde kıpkırmızı oluyor. Ne yapmalıyım? Çillerinizi dert etmemelisiniz. Çünkü çiller insana sevimli bir ifade verir. İki çorba kaşığı yulaf unu, üç çorba kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Haftada bir gün yüzünüze sürüp bir saat bekletin. Kızarıklık için de maydonozu kaynatın suyu ile cildinizi silin.

Göğüslerim yara oldu
Yeni doğum yaptım. 15 günlük bebeğim var. Göğüslerimde yaralar oluştu ve emzirirken ağrıyor. Ne yapmam gerekiyor? Bir tencereye bir su bardağı su ve bir ayvanın çekirdeklerini koyup, sekiz dakika kaynatın. Sabaha kadar demlensin. Jöle gibi olunca süzün ve karışıma 1-2 zeytinyağı ilave edin. 15 dakika beklettikten sonra göğüs uçlarınıza kompres yapın...

Saçım çok kepekli

24 yaşında bir erkeğim. Saçımda çok kepek var. Banyo sonrası, saçlarım kuruduktan sonra, kafamda oluşan kepek kitlesini hissedebiliyorum. Hatta bu bende tik oldu ve durmadan ellerimle onları ayıklıyorum. Hem saçlarım da çok dökülüyor. Ne önerirsiniz? Bu durumun ilk nedeni stres! Haftada bir gün iki çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı hintyağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı alkolü karıştırın. Saç diplerinize boya sürer gibi sürün. Naylon sarıp iki saat bekletin. Yıkarken 250 gr. suda demlenmiş bir tutam kekik kullanın. Her gün saç diplerinize masaj yapın.

Sivilce izine pas mayası

Sivilcelerim geçti ama izleri hala duruyor. Ayrıca gözeneklerim de çok geniş ne yapmalıyım? Bir yumurta akını, bir çay kaşığı limon suyunu ve aynı ölçüde balı, iki yemek kaşığı pastane mayası ile karıştırın. 20 dakika cildinizde bekletip yıkayın.