kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Korkma07’ isimli yeni albümü için Ogün Sanlısoy ilk kez çıplak pozlar verdi, "Çıplaklık bir yana bu pozlardaki görsellik müthiş!" dedi.

Vokal ve müziğimi 'pop'a benzetenlerden şüphe ederim!

ZEYNEP ALKAN GÜNAYDIN
1992 yılında Pentagram grubuyla yola çıkan Ogün Sanlısoy, hayranlarının yoğun isteği üzerine ilk solo albümünü yeniden piyasaya çıkarıyor. Dikkat! Daha albümün kapağında Sanlısoy'un sürprizleri başlıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Vokal ve müziğimi 'pop'a benzetenlerden şüphe ederim!
* 1999 yılında çıkardığınız ilk solo albümünüz 'Korkma' önümüzdeki günlerde yeniden dinleyiciyle buluşacak, neden? O dönem tanıtım konusunda biraz zayıf kalmıştı ve istediğim kitleye ulaştıramamıştım 'Korkma'yı. Daha sonra yaptığım 'Ogün' ve 'Üç' albümlerinden sonra dinleyici kitlesi epey genişledi ve 'Korkma'ya da talep olmaya başladı. Dinleyiciler bu albümü nereden bulabileceklerini sormaya başladı, piyasada yoktu çünkü. Biz de albümü tekrar basalım ve dinlemek isteyenlere ulaştıralım dedik. Fakat 9 sene geçmiş aradan; albümü birebir basıp sunmak yerine, birazcık daha renklendirelim, daha koleksiyoncuya hitap edecek şekle sokalım istedik. Yeni bir kapak tasarlandı, eski albümdeki üç parça yeniden yorumlandı. Ayrıca o dönemde stüdyoda çalışırken çekilen videolar vardı, onlardan da oluşan bir DVD eklendi içine. Yani evet eski bir albüm ama yeniden tasarlanmış haliyle dinleyicilerimize sunuyoruz.

* Şarkıları yeniden yorumladık dediniz... Evet. Mesela Hayko Cepkin'in altyapılarını yaptığı ve düet yaptığımız 'Korkma' isimli şarkı var. Çok değişik ve güzel bir şekil aldı.

* 'Korkma' albümünüz 99 depreminin gazabına mı uğradı? Sadece depremle de ilişkilendirmeyelim ama o dönem benim için talihsiz bir dönemdi. Plak şirketi kapandı, en büyük sorun da bu zaten. Çünkü bir tane klip çekilmişti; 'Baş Koyduk' isimli şarkıya. Bir tane daha klip çekilmesi gündemdeyken şirket battı. Ondan sonra da o enerjiyle birşeyleri devam ettiremedik. Ben o sayfayı kapatıp, 'Korkma' ile ilişkimi rafa kaldırdım, yeni şeylere konsantre olmaya başladım. Ama hayat döndü dolaştı ve 'Korkma'yı hazırlamak için bize görev verdi.

* Albümü de kendi şirketinizden çıkardınız... Albümü kendi imkanlarımızla çıkardık. Biz şu anda kendi şirketimiz YÖN'den çıkarıyoruz bu albümümü. Biraz zor bir yükün altına girdik ama ben şuna inanıyorum; son dönemde oluşan dinleyici kitlemin bir kısmı o kadar aklı başında ki, onlara çok güveniyorum.

* En son Pertevniyal Anadolu Lisesi'nde verdiğiniz konserinizde gördüğüm kadarıyla dinleyici kitleniz sizi dinlerken bambaşka bir dünyaya gidiyor... Evet kesinlikle çok haklısın. Bu benim çok hoşuma gidiyor ve hakikaten çok güç veriyor. Dediğin o konserde zıplayan 18 yaşında gençleri görmek bana da gaz veriyor. Kan-ter içinde iniyoruz sahneden ve ertesi gün biliyorum ki benim de onların da boynu ağrıyor... Demek ki; onları yeterince zıplatmışım, kurtlarını dökmüşüm. Bir an olsun, okul stresinden ya da aile veya sevgili sorunlarından uzaklaşıp onları biraz daha rahatlatmışsam, işte müziğin büyüsü burada...

HAYKO CEPKİN'LE DÜET YAPTIK


* Bu albümünüzde kimlerle çalıştınız? Yeniden yorumladığımız üç parçayı şu an sahnede de çalıştığım arkadaşlarımla kaydettik. Sertan Soğukpınar davulları çaldı, Bijen Rahimi gitarları çaldı, Utku Kırca'da basları çaldı. 'Kaybettik Severken' isimli şarkıya da Hayko Cepkin klavyeyle eşlik etti. Hayko, 'Korkma'nın çıktığı dönemde kurduğum grupta klavye çalıyordu. Dolayısıyla, o dönemden kalma hem dostluk hem de müzikal bir birlikteliğimiz vardı. Bir parçaya da düzenleme ve vokal yaptı. Gökçe Pehlivanoğlu'da bizim çektiğimiz stüdyo görüntülerine montaj yaptı. Aslında dinleyicilerin bu videoyu izlemeleri iyi olacak. Çünkü üç dakikalık bir şarkının kaydı sırasında neler yaşanıyor bilinmiyor. İşte bunu görecek merak edenler.

* Son iki albümünüzden sonra bazı kişiler sizin rock müzikten çıkıp pop müziğe kaydığınızı dile getirdiler. Bana çok anlamlı gelmiyor. Türkiye'de piyasada pop müzik yapanlar belli. Ve bunu layığıyla çok başarılı yapanlar da var. Ben eğer pop müzik yapıyor olsaydım, 'pop müzik yapıyorum' derdim. Bunu demekten de rahatsız olmazdım. Şu bir gerçek ki ben rock müzik yapıyorum. Ama hala birileri beni küçültmek ya da aşağılamak adına 'popçu oldu' diyorsa, büyük bir yanılgı içindeler. Zaten son zamanlarda yaptığım çalışmalar ortada! Yaptığım işlerdeki sound, altyapı, sözler, vokaller pop'a benzetiliyorsa, onların müzik anlayışından şüphe ederim. O yüzden çok ciddiye almıyorum söylenen sözleri.
Haberin fotoğrafları