kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

1500 yıllık Ayasofya modayla kucaklaştı

ÖYKÜ YAZICIOĞLU
Esin Maraşlıoğlu, DesignLoft isimli tasarım atölyesinin moda çekimleri için dünyanın 8'inci harikası olarak gösterilen Ayasofya Müzesi'nde objektif karşısına geçti..
Daha önce yarattığı Show Off adlı kendi markasını kapatmasından sonra moda dünyasına DesignLoft adlı yeni bir tasarım atölyesi ile dönen Esin Maraşlıoğlu, atölyesindeki genç yeteneklerin birbirinden güzel kıyafetlerini özel izin ile Ayasofya Müzesi'nde tanıttı. Maserati A La Mode organizasyonları bünyesinde yarın Les Ottomans'da gerçekleştirilecek defile öncesi Bizans dönemi ve sanatının en görkemli örneklerine sahip olan ve mimarlık dünyasının da en önemli yapıları arasında gösterilen Ayasofya Müzesi böylece 20 yıl aradan sonra bir moda çekimine daha sahne oldu. Maraşlıoğlu, bu konuda "İlerideki hedefim yurtdışında da bu projenin duyulması. Dolayısıyla Türkiye'nin tüm dünyada en çok bilinen mekânlarından biri olan Ayasofya'yı da bu nedenle tercih ettim. Çünkü Ayasofya çekimine ait görselleri yerli basının yanı sıra yabancı basında da görebileceksiniz" diyerek bir nevi Türkiye'nin tanıtımını da yapacağını söyledi.

YENİ DEFİLE HEYECANI

DesignLoft adlı atölyesinde birbirinden yetenekli gençlere ve onların tasarımlarına yer verdiğini ancak kendisinin şu an için yaptığı tasarımları satışa sunmak gibi bir düşüncesi olmadığını da anlatan Maraşlıoğlu, "Ben Show Off zamanında da kendi zevklerimi bir takım tasarımsal çözümlerle buluşturmuştum. Bu projede ise iş kadını kimliğimle ön plana çıkıyorum. Yaratıcılık dediğiniz kavram, ticari bir şey değil zaten. Yaratıcılık, sizinle varolan bir olgudur ve hayatınızın parçasıdır. Yani bir şey yaratıp ortaya çıkarmak zorunda hissetmiyorum kendimi" diyerek kurduğu atölye ile gençlere önayak olduğunu anlatıyor. Yarın akşam gerçekleştirilecek A la Mode 2007 defilesi için oldukça heyecanlı görünen Maraşlıoğlu kıyafetler konusunda ise şunları söylüyor: "DesignLoft bünyesindeki tüm tasarımcılar, kendilerine ait 5-10 parçalık koleksiyonlarla defileye katılacaklar. Her tasarımcının kendine ait bir koleksiyon teması var. Örneğin biri erkek kıyafetinden kadın kıyafeti tasarlıyor, öbürü bir tabancadan esinlenerek kıyafetler yaratıyor. Ancak bunlar bir konsept dahilinde, bugüne kadar hiç uygulanmamış özel styling uygulamaları ile birleştirildiğinde podyuma bir bütünün parçaları olarak çıkacaklar."
Haberin fotoğrafları