kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit babasını vefasızlık öldürdü

İlker ÇOBAN Kadir KEMALOĞLU / MERKEZ
Yıllar önce satın aldığı arsanın hazineye ait olduğunu öğrenen şehit babası girişimleri sonuçsuz kalınca kalp krizinden öldü..
Türkiye, teröre verdiği şehitlerine ağlarken İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan şehit ailesinin dramı, yürekleri dağladı. Evladını 1994'te şehit veren Turhan Yavuz "Milli Emlak'tan evinizin bulunduğu arsa hazinenin boşaltın" yazısı alınca şoka uğradı. Parasıyla aldığı arsayla ilgili dolandırıldığını anlayan şehit babası uğraşları sonuçsuz kalınca kalp krizi geçirip hayata veda etti. Samsun'da işsizliğe dayanamayan Turhan Yavuz, 1992'de İzmir'in Sarnıç beldesine yerleşti. Bir süre akrabalarında kalan Yavuz, poğaça satarak yaşamını sürdürmeye çalıştı. Bu sırada ilk eşinden oğlu Hüseyin Yavuz, 1994'te vatani görevini yaptığı Tunceli'de şehit oldu. Evladının acısıyla yanan şehit babası Turhan Yavuz'a dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş tarafından "Devlet Övünç Madalyaları" verildi.

BİR MİKTAR TAZMİNAT
Yavuz ailesi, devletten aldığı bir miktar tazminat ve biriktirdikleriyle 2001'de o dönemin parasıyla 7.5 milyar lirayı denkleştirerek yaklaşık 500 metrekarelik bir arsa satın aldı. Tapusu olmayan arsayı muhtarın tanıklığında bir sözleşmeyle satın alan Yavuz, üzerine derme çatma bir ev yaptı. Evlerine elektrik bağlattılar, suyu da komşuları verdi. Burada 6 yıldır yaşamaya çalışan aile 3 ay önce Milli Emlak Müdürlüğü'nden gelen yazıyla şoka uğradı. Yazıda arazinin hazineye ait olduğu ve acilen tahliye etmeleri bildiriliyordu.

KİMSE İLGİLENMEDİ
Aile arsayı kurtarmak için mücadele etmeye başlarken, Şehit Asker Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de pek çok kurum ve kuruluşa durumu iletti. Ancak bazı kurumlardan yanıt dahi alamadı. Büyük üzüntü yaşayan Yavuz'un, derneğin "Vatan Uğruna" adlı dergisine röportajındaki son sözü "Vatan sağ olsun"du. Ama bu sagıyı göremeden önceki gün yaşama veda etti. Dernek Başkanı Hüsniye Karpat "İstedikleri sadece barınacakları bir yer gösterilmesiydi. Bunu başaramadık. Yazıklar olsun" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları