kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KOSOVA'DA TAVİZ VERMEDİ... Füze kalkan sistemi hakkında anlaşmacı bir tutum sergileyen Putin, Kosova hakkında aynı tavrı sergilemedi. Ve "Kosova konusundaki tavrımız belli. Her halk bağımsızlık isteyebilir. Sorunun çözümü onlarda" dedi

"Füze sistemini Türkiye'de kurun"

Putin, G-8 zirvesinin son günü ABD'ye kurmak istediği füze kalkanı sistemi hakkında yeni bir teklifte bulundu..
Çarşamba günü Almanya'nın Heiligendamm kentinde start alan G-8 zirvesi dün sona erdi. G-8'e Rusya-ABD gerginliği damgasını vurdu. ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne kurmak istediği füze kalkanı sistemi yüzünden gerginlik yaşayan iki ülkenin liderleri perşembe günü bir araya geldi. ABD Başkanı George W. Bush ve Rusya lideri Vladimir Putin yaklaşık bir saat boyunca ikili görüşmede bulundu. "İki ülke ortak bir çalışma yürütürse" sorun kalmaz diyen Putin, dün de zirvenin kapanışında yaptığı konuşmada beklenmedik bir teklifi ortaya koydu. Ve "Füze kalkanı sistemi Türkiye'ye yerleştirilsin" dedi. Putin, "Savunma sistemi Avrupa'nın güneyinde, Irak'ta ya da denizde kurulacak bir platforma yerleştirilmeli" dedi.

ABD: PLANIMIZ SÜRECEK
Putin perşembe günkü ikili konuşmada da ABD'nin Doğu Avrupa'da füze kalkanı sistemi kurma planlarına karşı bir alternatif sunmuş ve "Azerbaycan'dan kiralanan bir füze radar sisteminin ortak kullanılmasını" önermişti. Dün bir açıklama yapan Azerbaycan Dışişleri Bakanı bu önerinin hayata geçirilmesine açık olduklarını söyledi. Putin'in önerilerine yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı Condolieezza Rice ise ülkesinin var olan planlarını sürdüreceğini belirtti.

AFRİKA YARDIMINA ONAY
Zirvenin son gününde G-8 ülkeleri Afrika'ya yardım yapılması konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre, G-8 ülkeleri, Afrika'ya, AIDS, sıtma ve tüberküloza karşı mücadele amacıyla toplam 60 milyar dolar verecek. Almanya'da düzenlenen G-8 zirvesinin son gününde liderler, Kosova'nın geleceğine ilişkin konuda ise uzlaşmaya varamadı.
Haberin fotoğrafları