kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSTANBUL İLE VENEDİK ‘KARDEŞ’... İstanbul ile Venedik arasındaki "Kardeş Şehir Protokolü" Venedik Belediye Başkanı Massimo Cacciari ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle imzalandı. Venedik İstanbul’un 30’uncu kardeş şehri oldu.

Venedik Bienali'nde Türk pavyonu

Türkiye bu yıl ilk kez, Venedik Bienali'nin ana mekânı olan Arsenale'nin Artigliere binasında pavyon açma şansını elde etti..
Venedik Bienali'nin 52. Uluslararası Sanat Sergisi'ndeki Türk Pavyonu açıldı. Arsenale'nin Artigliere binasındaki Türk Pavyonu'nun açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Venedik Bienali, ülkelerin kültür politikalarının gösterildiği, küresel bir kültür platformu" dedi. Topbaş, bu yılki bienalin Türkiye için büyük bir önem taşıdığını, çünkü Türkiye'nin bu yıl ilk defa, bienalin ana mekânı olan Arsenale'nin Artigliere binasında pavyon açma şansını yakaladığını söyledi. Sanat çevrelerinde yıllarca şikâyet konusu olan "Venedik Bienali'nde ülke pavyonumuz bile yok" serzenişlerinin artık geçmişte kaldığını da dile getiren Topbaş, Türkiye'nin, bu platformda gittikçe daha etkin bir konum kazanacağına inandığını ifade etti.

3 ÇİFTE İSTANBUL DAVETİ
Başkan Topbaş, Türk pavyonundaki sergiyi gezenler arasından yapılacak değerlendirme sonucunda 3 çiftin eylül ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek "10. İstanbul Bienali"nde belediyenin davetlisi olacağını ve kentte ağırlanacağını bildirdi. Hüseyin Alptekin'in "Şikâyet Etme" başlıklı çalışmasıyla Türkiye'yi temsil ettiği 52. Venedik Bienali, 21 Kasım 2007'ye kadar devam edecek.
Haberin fotoğrafları