kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenciler soruyor: Sınavda kaç net yapmalı?

PERVİN KAPLAN
OKS'de yarın 825 bin öğrenci tüm hünerini kâğıda dökecek. Hepsinin kafasında "kaç net yapmam gerek" sorusu var. Uzmanlar, "Anadolu Liseleri için en az 55 net" yanıtını veriyor..
Yaklaşık 825 bin öğrenci için yarın büyük gün. En az bir yıldır hazırlandıkları OKS'de öğrendiklerini göstererek, hedefledikleri okula girmeye çalışacaklar. Uzmanlar bugünden itibaren ders kitaplarının kapaklarının kapatılmasını, sakin ve huzurlu bir gün geçirilmesini öneriyor. Sınav sabahı doğru beslenme, stresi azaltacak bitki çaylarına yönelme gibi öneriler de var.

Yanıt aranan soru
Sınava hazırlık maratonunda tüm bu önerilere uyan öğrencilerin kafasındaki en önemli soru ise "Sınavda kaç net yapmam lazım?" OKS'ye hazırlık uzmanlarının bu soruya verecekleri kesin yanıtlar yok. Hedeflenen okula girmek için gereken net sayısı, sınava giren tüm öğrencilerin başarı durumuna göre değişecek bir rakam. Ancak geçmiş 2 yılda okulların aldığı öğrencilerin yaptığı net sayıları bir fikir verebilir. Aşağıda İstanbul'daki Anadolu Liseleri'nin 80'inin son iki yılda kaç netle öğrenci aldığını gösterir bir tablo verdik. Buna göre geçen yıl Anadolu Liseleri arasında en yüksek puanlı okul olan Galatasaray, birinci yerleştirmede yaklaşık 92 net yapan öğrencileri kabul etti. Tabloya bakıldığında Anadolu Lisesi'ne girmek için 100 soruda en az 55 net yapmak gerektiği anlaşılıyor. OKS uzmanlarının geçen yılki tablolara bakarak verdikleri rakamlara göre de fen liselerini kazanabilmek için 80, öğretmen liseleri için 52, sosyal bilimler liseleri için de en az 61 net doğru yanıta ihtiyaç var.
Haberin fotoğrafları