kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şehit başkomiser Erdal Akbolat'ın 1 yıllık eşi Aysel Akbolat (28), eşinin, çok çalıştığını, bazen 2 gün eve gelmediğini söylemişti.

Başkomiser için 15 yıl

Ali EYCE / MERKEZ
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Başkomiseri Erdal Akbolat'ın kaçak akaryakıtla yakaladığı ve el koyduğu tankerle emniyete dönerken kaza geçirip yaşamını yitirdiği olayda, tankeri bilerek şarampole yuvarlamakla suçlanan sürücü hakkında dava açıldı.

Araçta arıza çıkmadı
Akbolat, gözaltındaki şoförün yanına binerek İzmir'e dönmek için yola çıkmış ancak Belkahve rampalarında aniden hızlanan tanker, orta refüjü aşıp karşı şeride geçtikten sonra şarampole yuvarlanmıştı. Akbolat'ın öldüğü kazadan yaralı kurtulan sürücü Muzaffer Fenkli tankerin frenlerinde arıza olduğunu öne sürmüştü. Ancak 2006 model olan tankerde inceleme yapan üretici firmanın mühendisleri ve bilirkişi, herhangi bir teknik arızaya rastlamamıştı. İddianamede, tutuklu şoför Muzaffer Fenkli hakkında "Tedbirsiz ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.