kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağda birleşmede kriz

Yeni Haber
Anavatan Partisi ile Demokrat Parti (DP) arasında birleşme krizi devam ediyor.

Anavatan Partisi Erkan Mumcu'nun "Onursuzluk isteniyorsa, yolunuz açık olsun" sözlerinin ardından DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anavatan MKYK toplantısında "DP'ye katılmama" kararı alındığını öğrendiklerini söyledi.

Mehmet Ağar İstanbul'a gelişinde Atatürk Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anavatan kongresine davet edilen Ağar, kongreye katılmama nedeni olarak Anavatan MKYK toplantısında alınan kararı gösterdi. "MKYK toplantısında DP'ye katılmama kararı alındığını öğrendik" diyen Ağar, birleşme için DYP olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını anlattı. Ağar, partinin adını ve amblemini değiştirdiklerini, şu aşamada adım atması gereken tarafın Anavatan Partisi olduğunu söyledi.

MUMCU: "KAPATIN GELİN" ADİL BİR ÇAĞRI DEĞİL



Sabah saatlerinde Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun yaptığı açıklamaya ve Mehmet Ağar'a yönelik kongreye katılma çağrısına DP'den kısa bir mesajla yanıt gelirken, Mumcu, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "'Kapatın gelin' adil bir çağrı değil" dedi.

Mumcu, Anavatan olarak olumlu bekleyişlerini sürdüreceklerini de ifade ederek, "Sonuna kadar fedakarlığa evet, onur kırıcı bir tavra hayır" diye konuştu.

Parti Genel Merkezi'nde kongre öncesinde yapılan MKYK toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaşanan tabloya rağmen, birleşme yönündeki bekleyişlerinin devam ettiği mesajını verdi. Anavatan olarak eşit ve adil bir birleşme olmasını istediklerini ve bunun protokolle de yazılı hale getirildiğini kaydeden Mumcu, bundan sonraki sürecin açıklık kazanmasını beklediklerini ifade etti.

Mumcu, "'Kapatın gelin' adil bir çağrı değil. Bize ne teklif edilmektedir, bunun söylenmesini, açıklanmasını bekliyoruz. Bundan sonra gelişebilecek süreci bozmanın kamu vicdanındaki sorumluluğunu da üstlenmiş olacağız. Anavatan kökleri olan bir kurum, sonuna kadar fedakarlığa evet ancak onur kırıcı bir tavra hayır diyoruz. Olumlu bekleyişimizi, iyi niyetimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Protokolde beyan edilmiş olan unsurların gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Mumcu, sürekli çözüm üreten taraf olmaktan yorulduklarını da söyledi. Halen çözümün mümkün olduğunu düşündüklerini ifade eden Mumcu, şunları söyledi:

"'Kapatın gelin' deniyorsa, bunu yapmaya benim hakkım yok. Bizim tavrımız açık. Bu süreci de bizim fedakarlıklarımız inşa etmiştir. Şimdi, 'Taviz istiyoruz, onursuzluk bekliyoruz' deniliyorsa bunu yapmadığımızı herkes bilir."


''KENDİSİ HAKKINDA TÜRK MİLLETİ KARARINI VERMİŞ''

Bu arada Mehmet Ağar ile görüşmediklerini belirten Mumcu, bir
gazetecinin ''Mesut Yılmaz'ın önce kendisini sonra Ağar'ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?'' sorusuna şu karşılığı verdi:

''Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa
yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?''

ERKAN MUMCU, YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Bu arada ANAVATAN Partisi'nin 9. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan Erkan Mumcu, kullanılan 728 oydan 722'sini alarak yeniden genel başkan seçildi. Kayıtlı 1022 delegenin 728'i seçimde oy kullandı. Kullanılan oylardan 6'sı geçersiz sayıldı.


AJANSLAR