kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
H. Yerlikaya O. Yağmurdereli A. İyimaya Z. Çağlayan M. Domaç Y. Z. İrbeç Z. Dağı F.D. Çığlık Z. Üskül

'İlle vekillik gerekmez'

ANKARA
Erdoğan, son grup toplantısında vekillere teşekkür edip liste dışı kalacak vekillere "Hizmet etmek için vekil ya da bakan olmak gerekmez" mesajı verdi. 10 yeni üyeye de rozetlerini Erdoğan taktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'İlle vekillik gerekmez'
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Nöbet değişimi olabilir" diyerek 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimde bazı milletvekillerinin liste dışında kalabileceği mesajı verdi. Erdoğan, "Yaptığınız çalışmalardan dolayı Allah sizden razı olsun. Yolculuğumuz devam ediyor. Bunun için Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan, milletvekili olmak gerekmiyor. Yeter ki inancınız bu millete, bu vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuşsun, mesele budur" diyerek liste dışı kalacakların gönlünü aldı.

SON GRUP TOPLANTISI
Erdoğan, seçim öncesi AK Parti'nin son grup toplantısında, vekillere şöyle seslendi: "Yola Aşık Veysel gibi, 'Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece ve gideceğiz gündüz gece...' diyerek çıktık. Bu yolculuk devam ediyor, son nefesimizi verdiğimiz ana kadar devam edecek. Bunun için Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan, milletvekili olmak gerekmiyor. Atanmış kademelerden herhangi birinde, valilikten kaymakamlığa kadar herhangi bir seviyede bir makamda olmak gerekmiyor. Yeter ki sizin soluğunuz, sizin aşkınız, sizin sevdanız, sizin inancınız bu millete, bu vatana hizmet aşkıyla yanıp tutuşsun. Kendi kişisel öykümüz açıkça ortaya koydu ki siyaset yolu dümdüz, engelsiz, pürüzsüz bir yol değildir."

KARAR MİLLETİN
Milletvekillerine, "İçimden gelen takdir hisleriyle Allah sizden razı olsun" diyerek teşekkür eden Erdoğan, AKP kadrosunun Türkiye'nin gelecek ideallerine sahip çıkmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını söyledi. Erdoğan, son bir kaç ayda yaşananların, proje üretenlerle, kriz üretenlerin farkını ortaya çıkardığını belirterek, "AK Parti, bu ülkede yaşayan her insana, meşru olan her fikre, her inanca, her ideale aynı yakınlıkla duran, kendini toplumun parçalarıyla değil, bütünüyle ifadede eden bir merkez partisidir. Aşırılıklardan uzak ama merkeze yakın her türlü anlayışla iç içe olmayı seven bir anlayış...Biz, siyaseti dar hizipçi kalıplar içine hapsetmeden, sağın da solun da değişim taleplerine cevap veriyoruz. Farkımız burada" dedi.

AYGÜN'E GÖNDERME
Erdoğan, adaylık için Demokrat Parti'yi tercih eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e de göndermede bulunarak, "Göreve başladığımızda bazıları ellerinde tabloyla geldiler. Bu tabloda ekonomik göstergeler yer alıyordu. Altında o kişinin ve benim adım yazılıydı. Enteresandır; o tablo fersah fersah aşıldı. Ama bunu görenler, şimdi kendilerini inkar ediyorlar" dedi. Erdoğan, sözlerini "Allah yolumuzu açık etsin, Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek bitirdi. Erdoğan, Grup toplantısında, aday olmayan milletvekillerine plaket sundu. Erdoğan, 6-7-8 Haziran tarihlerinde adaylarını kamuoyuna tanıtacak. Seçim bildirgesini açıklayacak olan Başbakan Erdoğan, 6 Haziran'da Siirt'ten başlatacağı seçim gezilerini iptal etti. AKP, seçim mitinglerini 13 Haziran tarihinde başlatacak.