kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

"Bugün itibarıyla SABAH ve atv'nin satış süreci başladı"

TMSF Başkanı Ertürk, "Bugün itibarıyla SABAH ve atv'nin satışı için düğmeye bastık" derken, net takvimin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi. Ertürk, "SABAH ve atv'yi aynı paket içinde satacağız" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, SABAH ve atv'de satış sürecini başlattıklarını açıkladı. Ertürk, 1 Nisan'da temettü hariç ortaklık hakları, yönetim ve denetimini üstlendikleri Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ile Merkez Grubu şirketlerinde, Uzan Grubu medya varlıklarının satışına benzer bir model uygulayacaklarını söyledi. Dün, NTV'de bir televizyon programına katılan Ertürk, SABAH ve atv ile ilgili merak edilen soruları da yanıtladı. "Bugün itibarıyla satış sürecini başlattık" diyen Ertürk, "Altyapımız hazır. Şu an için farklı şirketler bünyesinde bulunan medya varlıklarını birleştirmek için çalışmaları yürütüyoruz. Satış takvimini yakında ilan edeceğiz. Satışın farklı süreçlerini, ne zaman başlayıp, ne zaman tamamlanacağını bildireceğiz. Artık düğmeye bastık" değerlendirmesinde bulundu. TMSF'nin SABAH'ın yayın politikasına karıştığı yönünde iddilara da yanıt veren Ertürk, "Bunun için ne zamanım, ne de vaktim var" dedi. Ertürk, Medya ve Merkez Grubu'na el koyma sürecinin hukuksal bir operasyon olduğunu belirterek şu noktalara dikkat çekti:

* 2005 yılında SABAH ve atv, bir protokolle Ciner Grubu'na satılmıştı. Ancak bilindiği gibi bir süre önce Dinç Bilgin'in bize getirip verdiği bir belge var. İki taraf arasında gizli bir ortaklığın söz konusu olduğuna dair bu belgeyi görmezden gelemezdik. Aksi taktirde yasal olarak sorumlu olurduk.

PAKET OLUŞTURULACAK
* Ciner Grubu'nun başlattığı hukuki süreç devam diyor. Bu nedenle bu konuda yorum yapmak doğru olmaz. Biz kendi hukuksal gerekçelerimize güveniyoruz. Kamu alacağını değerini düşürmeden, hatta daha da yükselterek tahsil etmek istiyoruz. Bunu Star'da yaptık. SABAH ve atv 'yi birlikte satacağız. Bu sırada RTÜK'ün bazı kuralları var, onlara uyacağız. Bir paket oluşturup ona göre satacağız. nCiner Grubu'na da başka gruplara da kapımız kapalı değil. Zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Ama şu ana kadar bizim pozisyonumuzu değiştirmemizi gerektirecek bir bilgi ve belgeye ulaşmadık.