kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP’li Arıtman’ın "bebek tecavüzü" isyanı

Yeni Haber
Bebek tecavüzlerinin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören yasa teklifi Meclis'te bekleyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, isyan etti.

AKP'yi "milletin kesesinden ona buna peşkeş yasalarını çıkarmak"la suçlayan Arıtman, Adalet Bakanı ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'la defalarca yaptığı görüşmelere rağmen, bebek tecavüzcülerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngören teklifini Meclis Genel Kurulu'nun gündemine getirmeyi başaramadığını söyledi. Arıtman, "sitemdeki ankete 600 bin insan teklifin yasalaşması yönünde oy kullandı, barolar ve akademisyenler, olumlu görüş bildirdi ancak AKP yine de yanaşmıyor. Bebeklere tecavüz edenleri cezalandırmayanları millet sandıkta cezalandıracaktır" dedi.

Meclis, AKP'nin öncelikli yasa tasarı ve teklifleri nedeniyle yoğun bir mesai yaparken, bir süre önce peşpeşe gündeme gelen bebek tecavüzleri konusunda yasa teklifi hazırlayan ve tecavüzcülerin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını isteyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Meclis'in son gününe kadar teklifini yasalaştırmak için girişimlerde bulundu. Adalet Bakanı ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ile defalarca görüştüğünü ve Meclis kapanmadan teklifin yasalaştırılmasını istediğini kaydeden Arıtman, tüm ısrarlarına rağmen başarılı olamamaktan yakındı.

600 BİN KİŞİ TEKLİFİN YASALAŞMASINI İSTEDİ

Bebek tecavüzcülerinin cezalandırılmasına yönelik yasa teklifiyle ilgili anketine 600 bin kişinin katıldığını ve teklifin bir an önce yasalaştırılmasını istediğini anlatan Arıtman, "ancak yine de milletin kesesinden ona buna peşkeş yasaları çıkaran, gerginliği artıran anayasa paketini jet hızıyla Meclis'ten geçiren AKP, toplumsal beklentiye rağmen teklifimi yasalaştırmaya yanaşmıyor. Bebeklere tecavüz edenleri cezalandırmayanları millet sandıkta cezalandıracaktır" diye konuştu.

BAROLARDAN TAM DESTEK

Yasa teklifi konusunda barolardan ve hukukçulardan görüş ve destek aldığını da belirten Arıtman, baro başkanlarından gelen yanıtların da teklifin bir an önce yasalaşması gerektiği yönünde olduğunu söyledi. Arıtman, Ankara, İstanbul, Ordu, Adıyaman,Kocaeli, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Bolu, Sinop, Van, Tokat, Zonguldak, Antalya, Balıkesir, Tunceli barolarından gelen yanıtlarda ise baro başkanlarının teklifin bir an önce yasalaştırılmasını istediklerini bildirdi.

BAROLAR: BEBEK TECAVÜZÜ ADAM ÖLDÜRMEYLE AYNI

Baro başkanları tarafından gönderilen destek yazısında ise bebek tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması konusunda şu görüşlere yer verildi:

"15 yaşını doldurmamış veya tamamlasa dahi fiilin anlam ve sonuçlarını anlama kudretine muktedir olmayan küçüklerin, vücuda organ veya sair bir cismin sokulması suretiyle cinsel istismarının bir adam öldürme suçu olduğu kanaatindeyiz. Zira yasada adam öldürmenin müebbet hapis ile cezalandırıldığı durumlar tahdidi olarak sayılsa bile belirtilen hadisenin, bu durumlardan daha ivedi olduğu muhakkaktır. Zira küçüklere karşı işlenen cinsel içerikli suçların, internet ve bilişim çağı olan günümüzde giderek arttığı da bir gerçektir. Toplumsal caydırıcılığın da sağlanması için bu düzenlemenin bir hayli yerinde olacağı kanaatindeyiz."

(ANKA)