kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ANAVATAN'da istifa gerilimi

Yeni Haber
Demokrat Parti ile birleşme kararının çıkmaza girmesi ve Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun, eski genel başkan Mesut Yılmaz'a yönelik sert sözleri partiyi karıştırdı.

Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı Anavatan'dan istifa ederken, kulislerde Mesut Yılmaz döneminin etkili isimlerinden Nejat Arseven, Oltan Sungurlu ve Lütfullah Kayalar'ında partiden istifa edeceği söylentileri yayıldı. ASKİ Spor Salonu'nda devam eden Anavatan Partisi 9.Olağan Büyük Kongresinde istifa gerilimi yaşanıyor.

Demokrat Parti ile yürütülen birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalması, dün katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar, bu sabah eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a yönelik sert eleştirilerde bulunması Erkan Mumcu'yu zora soktu.

Kongrenin devam ettiği saatlerde ilk istifa haberi Bitlis Milletvekili Edip Safter Gaydalı'dan geldi. Gaydalı TBMM Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde Anavatan'dan ayrıldı. Gaydalı'nın istifası kulisleri hareketlerindirirken, başka istifalarında gündeme gelebileceği belirtildi. Kulislerde iki milletvekilinin daha Anavatan'dan istifa ederek Demokrat Parti'ye geçebileceği konuşuluyor.

Gaydalının istifasının yanısıra Mesut Yılmaz döneminin etkili isimlerinden Oltan Sungurlu, Nejat Arseven ve Lütfullah Kayalar'ın partiden istifa ettiği söylentileri kulislere yayılırken, Sungurlu'nun MKYK'dan istifa ettiği ve yarın yapılacak seçimde aday olmayacağı belirtildi.

ŞAHİN VE ÇAKIROĞLU DA İSTİFA ETTİ

Anavatan Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Orhan Şahin ve Başkan Yardımcısı Murat Çakıroğlu partisinden istifa etti.

Şahin ve Çakıroğlu birer yazılı açıklama yaparak Anavatan Partisinden ve partideki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Şahin yazılı açıklamasında şunları kaydetti: ''Türk siyasi yaşamında önemli ve saygın bir konumu bulunan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve Başbakan Mesut Yılmaz'ı terörist başı Abdullah Öcalan'la kıyaslamaktan imtina etmeyen bir şahsın genel başkanı bulunduğu partide bulunmak şahsım açısından mümkün olmayacağı için uzun yıllar çatısı altında hizmette bulunduğum, Anavatan Partisi ve partideki görevlerimden istifa etme zorunluluğu doğmuştur.''