kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kongreden notlar ...

Yeni Haber
Demokrat Parti ile birleşme hayallerinin suya düşmesi Anavatan'da hayalleri bozdu. Moral bozukluğu ASKİ Spor Salonu'nda yapılan 9. Olağan Büyük Kongre'ye de yansıdı. Kongre Demokrat Parti'den beklenen ancak son dakikaya kadar gelmeyen olumlu yanıt nedeniyle buruk bir havada yapıldı.

Sabah saatlerinde parti genel merkezinde MKYK'sını toplayan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, 12.30'da başlayan kongreye bir süre geçikmeli başladı. Eşiyle birlikte kongereye gelen Mumcu, "Başbakan Mumcu" sloganlarıyla karşılandı. Mumcu kongre salonunu turlaması ve kürsüde yaptığı konuşma sırasında delegeler ve partililerden yoğun alkış aldı. Delegeler ve partililer, sık sık "Başbakan Mumcu, Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı attı.

Kongre Salonu'nda "Sözümüz söz sonuna kadar beraberiz", "Çözüm için varız", "Erkan Mumcu nerede biz oradayız" ve "taraf değil yeni bir hayat seçin" yazılı pankartlar dikkat çekti. Salonda Atatürk, 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Erkan Mumcu'nun fotoğrafları yer aldı.

Mumcu konuşmasında Turgut Özal'ı da unutmadı. Sözlerine Özal'ı anarak başlayan Mumcu, yine konuşması sırasında sık sık Özal'dan bahsetti.
Demokrat Parti ile birleşmenin gerçekleşmemesi kongre programını da alt üst etti. Daha önce tek gün olarak planlanan ve Demokrat Partiye katılım kararı alınması beklenen kongre, DP'den olumlu yanıt gelmemesi üzerine ikinci güne uzatıldı. İlk gün genel başkan seçiminin yapıldığı kongrede yarın da MKYK seçimi yapılacak. Divan başkanlığını yürüten Anavatan Grup Başkan Vekili Süleyman Sarıbaş ise bütün delegelere seslenerek, "Ne kadar çok oy kullanılırsa, genel başkanımıza o kadar destek veririz" diye seslendi.

Kongereye aday adaylarının da ilgisi yoğun oldu. Pek çok aday adayı kongrede boy gösterirken, delegeler ve parti yöneticileri ile görüşerek kulis yaptılar.

(ANKA)