kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Trende bomba paniği

Yeni Haber
İzmir seferini yapan yolcu treninde bomba bulunduğu ihbarı üzerine tren, Manisa'nın Ahmetli ilçesinde durdurularak didik didik arandı. Trenin tüm vagonlarında yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Ahmetli Kaymakamı İbrahim Keklik, yaptığı açıklamada, bomba ihbarının TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü'ne yapıldığını ve Ahmetli İstasyonu'nun hemen ihbarla ilgili bilgilendirildiğini belirtti.

Keklik, Manisa'dan gelen bomba imha ekiplerinin vagonları aradığını, herhangi bir bulguya rastlanmadığını ve trenin yoluna devam ettiğini söyledi.

Uşak-İzmir seferini yapmakta olan 31620 sefer sayılı Uşak Ekspresi'ne Alaşehir yakınlarında iken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bomba ihbarı yapıldı. Ahmetli Tren İstasyonu'nda durdurulan trenden indirilen yolcular, kısa süreli panik yaşadı. Bomba imha ekiplerinin olay yerine gelmesi ile trenin her yeri didik didik arandı.

Yapılan çalışmalar sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkarken, yolcular yaklaşık 2.5 saat istasyonda bekletildi. Gece 00.30 sıralarında Ulukent İstasyonu'na gelen ve trenden inen yolcular, özel olarak tahsis edilen belediye otobüsleri ile evlerine gönderildi. Bazı yolcu yakınları ise olayı öğrenerek Ulukent Tren İstasyonu'na akın etti.

Makinistler Kemal Çilçili, Muhsin Bayer ve Remzi Erkurtuldu, yapılan ihbar soncunda kısa süreli de olsa bir panik yaşandığını belirterek, "Ahmetli İstasyonu'nda tüm yolcuları trenden indirdik. Bomba imha ekipleri yaklaşık 2,5 saat trenin her yerini didik didik aradı.

İhbarın asılsız olduğu anlaşılınca, tekrar yolumuza devam ettik. Bombalama olaylarına ilişkin ihbarların şu günlerde çokluğu, herkesi paniğe sürükledi. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Uşak - İzmir Ekspresi, yaklaşık 2.5 saat süren gecikme ile Ulukent İstasyonu'na gelebildi.