kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zanlı Baran Balcıoğlu, dava 2010’a kadar bir sonuca varmazsa zaman aşımıyla serbest kalacak.

Turbo'ya 7 yılda bir ceza çıkmadı

Bağdat Caddesi'nde 7 yıl önce Selin Uras ve nişanlısının ölümüne yol açan Turbo Baran lakaplı Baran Balcıoğlu'na verilen 6 yıl hapis cezası dördüncü kez bozuldu. Dava 2010'da zaman aşımına uğrayacak..
Bağdat Caddesi'nde 7 yıl önce Selin Uras ile nişanlısı Erdem Celasun'un ölümüne neden olan 'Turbo Baran' lakaplı sürücü Baran Balcıoğlu hakkında verilen 6 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından 4'ncü kez bozuldu. İstanbul Bağdat Caddesi'nde 30 Nisan 2000 günü yaşanan trafik kazasında "üniversite öğrencisi Baran Balcıoğlu, otomobiliyle Uras ve Celasun'un bulunduğu otomobile çarptı. Kazada genç çift can verirken Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Baran Balcıoğlu hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

USUL YÖNÜNDEN BOZDU
Tutuklu olarak yargılanan Balcıoğlu kazadan 8 ay sonra 10 bin YTL kefaletle serbest kaldı. Mahkeme, yargılama sonunda Balcıoğlu'nu 6 yıl hapis ve 4 milyar lira para cezasına çarptırdı. Fakat Yargıtay Ceza Dairesi, dosyayı, 'müdahil vekillerin ücretlerinin eksik hesaplanması' nedeniyle usul yönünden bozdu. Mahkeme tarafından eksikliklerin tamamlanmasının ardından dosya ikinci kez Yargıtay'a gönderildi. Ancak bu kez de Yargıtay 'temiz dilekçesinin müşteki avukatlarına tebliğ edilmemesi nedeniyle dosyayı bir kez daha bozdu. Üçüncü kez Yargıtay'a gönderilen dosya yeni TCK'nın yürürlüğe girmesinden sonra suçun Ağır Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmesi nedeniyle bozuldu. Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de yeniden yargılanan Balcıoğlu'na 6 yıl hapis cezası verdi. Sanık Balcıoğlu'nun temyiz ettiği kararla ilgili olarak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı onama, 9. Ceza Dairesi ise yeni yasa ile eski yasa arasında karşılaştırılma yapılarak hüküm kurulmasını istedi.

ZAMAN AŞIMINA DOĞRU
Yargıtay, ayrıca duruşmada tanık olarak dinlenen Tolga Atılgan hakkında 'yalan tanıklık yapmak' suçundan açılan kamu davasının sonucunun beklenmeden hükmün verildiğini belirtti. Sonuçlanmayan davanın yüreğindeki koru alevlendirdiğini belirten baba Baba Boray Uras, "7 yıldan beri bize ısdırap çektiriyorlar" derken, avukatı Cem Sofuoğlu da, davanın zaman aşımına doğru gittiğini belirterek, "Dava 3-4 yıl daha devam edecek ve sonunda zaman aşımına uğrama ihtimali karşı karşıya kalınacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları