kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kazada ölen İngiliz pilot Michael Newman...

Baba yaşıyorsan lütfen dayan

Enis YILDIRIM - ANKARA
Trabzon'da düşen uçağın İngiliz pilotuna, oğlunun "Yaşıyorsan dayan" diye mesaj çektiği belirlendi. Kazada ölen iki kişinin günlüklerini MİT incelemeye aldı..
Trabzon'dan İran'ın Tebriz kentine giderken 13 Mayıs'ta düşen özel uçağın İngiliz pilot Michael Newman'ın oğlunun, enkaz arama sırasında babasına cep telefonundan, "Arama çalışmaları başladı. Kısa sürede sizi bulacaklar. Yaşıyorsan dayan baba" yazılı bir mesaj çektiği belirlendi. Ancak Newman kazada hayatını kaybetmişti. Kazada ölen Pakistanlı emekli General Zakaullah Bhangoo ile İngiliz Pilot Michael Newman'ın günlüğünden çıkan notlar da MİT görevlileri tarafından incelemeye alındı. Notlardan bazılarının şifreli olduğu ve şifrenin kırılmaya çalışıldığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten MİT yetkililerinin de incelediği günlüklerde ayrıca, Pakistanlı emekli generalin İskenderpaşa Camisi'ni gezdiği ve kalabalık cemaatin ibadetini mükemmel bulduğunu not ettiği belirlendi. Kazada ölen ikilinin İran'a nükleer sırlar götürdüğü iddialarını araştırdıklarını belirten bir emniyet yetkilisi şu bilgileri verdi: "İngiliz Michael Newman, zengin bir armatör. Özel uçakla havacılık şenliklerine katılan bir macera tutkunu. 'Sports and Light Flying Club Of Pakistan' adlı havacılık kulübünün daveti üzerine bu ülkeye gitmek için yola çıkmış. Kendisi gibi pilot olan Pakistanlı emekli generali muhtemelen rehber olarak yanına almış. Bazı orta Avrupa ülkelerine, Atina ve Ankara'ya uğradıktan sonra Trabzon'a gelmişler. Ankara'da Saray Otel'de konaklamışlar. Günlüklerine, hava muhalefeti nedeniyle yolculukları uzadığı için ve dolayısıyla Pakistan'daki programa geç kaldıkları için üzgün olduklarını yazmışlar."

3 GÜNDE 90 ARAMA

Kazanın ardından, iki pilotun fark edilmemek için ucuz otelde kaldıkları ve 3 günde 90 kez telefonla arandıkları iddialarının da araştırıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilisi, "Günlüklerde, yolculuğun uzaması nedeniyle fazla para harcadıkları ve bu nedenle tasarruflu davrandıkları şeklinde notlar var. Ayrıca Pakistanlı emekli generalin cep telefonu yoktu. Türkiye'de sim kart almak istemiş ancak kimliğinde Arapça yazılar olduğu için kendisine kart satışı yapılmamış" diye konuştu.