kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dışarıda tüccar statta holigan

Müslim SARIYAR-Barış SÖZAL-MERKEZ
Ali Sami Yen'deki olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde polise saldıran iki kişi daha yakalandı. 'Holiganlardan' biri tüccar diğeri kâğıt toptancısı..
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Turkcell Süper Ligi'nin sondan ikinci haftasında Ali Sami Yen stadında oynanan derbide olay çıkaranlara yönelik soruşturma devam ediyor. Dün de tribünlerde yaşanan olaylarda, polise saldıran grup arasında oldukları kamera görüntülerinden tespit edilen biri toptancı diğeri tüccar iki kişi gözaltına alındı. Olaylarla ilgili olarak daha önce de 15 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 7'si tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Olaylı derbinin kamera görüntülerini incelemeye devam eden İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, önceki günde Eminönü'nde kâğıt toptancısı olan 40 yaşındaki Emin Mede ile 44 yaşındaki tüccar Armağan Köknar'ı gözaltına aldı. Polislere saldıran grupta oldukları görüntülerden tespit edilen Mede ve Köknar, sorgularının ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. İkilinin ifadelerinde, "Olaylar çıkınca polis müdahale etti. Biz de kendimizi koruduk" dedikleri öğrenildi. Emin Dede tutuklandı.

ÇOĞU ÜNİVERSİTELİ...
Biri İl Emniyet Müdür Yardımcısı, toplam 19 polis memurunun yaralandığı olayların ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çoğunluğu üniversite mezunu ve işadamı 15 kişiyi gözaltına almıştı. Şişli Adliyesi'ne sevk edilen 15 kişiden 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Haberin fotoğrafları