kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Agah Oktay Güner, 1996’da Mesut Yılmaz Hükümeti’nde 3 ay süreyle bakanlık yapmıştı.

Eski bakanın 3 milyon YTL'si 'hortumlandı'

Enis YILDIRIM - ANKARA
Eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner'in bankadaki 3 milyon YTL'lik serveti, bir banka müdiresi ve eşi tarafından 'hortumlandı'. Bankacı ve kocası cezaevine gönderildi..
Eski Kültür Bakanlarından Agah Oktay Güner'in 3 milyon YTL'lik serveti, bir banka müdiresi ve eşi tarafından zimmete geçirildi. Oktay Güner'in 2004 yılından itibaren bankaya yatırdığı paranın, banka müdiresi Nilgün E. tarafından zimmetine geçirildiği ortaya çıktı. Banka müdiresi ile eşi Halil İbrahim E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir özel bankanın Çankaya Şubesi'nde, Ticaret Şube Müdürü olan Nilgün E.'nin görevinden ayrılmasının ardından, hesap kontrolü sırasında Agah Oktay Güner'in parasının hesabında olmadığı fark edildi. Araştırma sonucunda Ticaret Şube Müdürü Nilgün E.'nin, Güner'in hesabındaki parayı zimmetine geçirdiği belirlendi.

GÜNER'E HABER VERİLDİ
Eski Bakan Güner, durumdan haberdar edilirken, savcılığa da konu hakkında ihbar yapıldı. İhbarın ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Nilgün E. ve kocası Halil İbrahim E.'nin ifadesini almak üzere savcılığa davet etti. Nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan karı koca, dolandırıcılık ve zimmetlerine para geçirmek iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nilgün E. ve kocası Halil İbrahim E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. SABAH muhabirinin ulaşmaya çalıştığı üç kez milletvekili olan eski bakan Agah Oktay Güner, telefonlara çıkmadı.

SEZER'E RAKİP OLMUŞTU

Siyasete başladığı yıllarda MHP'de yönetici olarak görev yapan Güner, hitabet becerisiyle ön plana çıktı. MHP davasının sanığı olarak hüküm giydiği 1980 askeri müdahalesine kadar da siyasi yelpazenin en sağında siyaset yaptı. Askeri müdahaleye kadar Ticaret Bakanlığı yapan Güner, 1980 sonrasında ANAP'a girdi. Mesut Yılmaz döneminde genel başkanvekilliğine kadar yükselen Güner, 1995 yılında Ankara'dan, 1999 genel seçimlerinde ise Balıkesir'den milletvekili seçildi. 2000 yılında liderlerin, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı olması için anlaşmalarına karşı isyan bayrağını açtı. Oktay Güner, Sezer'e karşı cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı ancak seçimde hiçbir varlık gösteremedi. Güner, ilk eşini terk ederek gönlünü kaptırdığı genç eşiyle evlendi. Güner beş çocuk babası...