kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Diyarbakır Kilisesi ruhani önderi Ahmet Güvener

Kilise önderine saldırı hazırlığı: 6 gözaltı

Yeni Haber
Diyarbakır Kilisesi ruhani önderi Ahmet Güvener'e yönelik eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kilise ruhani önderi Güvener'in, Malatya'da bir yayınevinde işlenen cinayetler sonrasında yaptığı ''tehdit ediliyorum'' açıklamalarının ardından, kent genelinde geniş çaplı araştırma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında, Güvener'e yönelik eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan 2'sinin sürekli kiliseye gidip gelen kişiler olduğu bildirildi. Zanlıların, Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

''TEHDİT EDİLİYORUM''

Güvener, bir süre önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı kişiler tarafından sürekli hedef gösterildiklerini belirterek, şöyle demişti:

''Malatya'da katledilen arkadaşlarımız da öyleydi. Sürekli yapılan yanlı haberler bizi hedef gösteriyor. Ne benim ne de yanımdaki kişilerin can güvenliği var. Ben tehdit ediliyorum. Gerek yüz yüze, gerek posta kutumda sürekli tehdit alıyorum. 'Ya burayı sevecek ya da terk edeceksiniz' şeklinde tehdit alıyoruz. Biz buranın evlatlarıyız ve memleketimizi seviyoruz.''

AA