kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Modern türban diye birşey yok"

Yeni Haber
İstanbul Müftü Yardımcı Yusuf Kavaklı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün "türban modernleştirilebilir" sözlerini, "Türbanın takılma şekli kişiye göre değişir. Modern türban diye bir şey yok. Daha modern giyinebilir. Mehmet Keçeciler Bey'in eşi türban takardı, gerdanları falan açık olurdu, belki onu mu kastetti, onun için bir şey diyemem" değerlendirmesi yaptı.

İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, Adbullah Gül'ün, "Türban daha modern olabilir. Cumhurbaşkanı seçilseydim benim de, eşimin de farklı bir üslubu olacaktı. Bu gibi hassas süreçlerde eşlerin de sorumlulukları var" sözlerini değerlendirdi.

Kavaklı, türbanın nasıl modern olabileceğine ilişkin bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, modernliğin kişiden kişiye değişebileceğini söyledi. Türbanı saklamak için "peruk" takılmasının da doğru olmadığını ifade eden Kavaklı, "Peruk olunca türban olmaz. Türbanın takılma şekli kişiye göre değişir. Modern türban diye bir şey yok. Daha modern giyinebilir. Mehmet Keçeçiler Bey'in eşi türban takardı. Gerdanları falan açık olurdu, belki onu mu kastetti, onun için bir şey diyemem" dedi.

(ANKA)