kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ölü sayısı:14

Doğu'yu vuran sel suları yedi çocuğa mezar oldu

Sinan AYDIN - MERKEZ
İki gündür başta Ağrı ve Van olmak üzere Doğu'yu vuran şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde ölü sayısı 14'e yükseldi. Ölenlerin 7'si ise çocuk. Bir kişi yıldırım çarpması sonucu can verirken Kızılay da bölgeye su ve çadır gönderdi..
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olan sel felaketlerinde son iki günde hayatını kaybedenlerin sayısı 7'si çocuk 14'e yükseldi. Ağrı, Van, Şanlıurfa ve Elazığ'da sel ve yıldırım çarpması sonucu önceki gün 9 kişi ölmüştü. Ağrı'nın Hamur ilçesinde kayıp olan 3 kişinin cesedine dün ulaşılırken, Van'da da yine kayıp olan bir kişinin cesedi bulundu. Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi öldü. Ağrı'nın Hamur ilçesinde önceki akşam başlayan ve ilçeye bağlı Karlıca, Demirkapı, Uğurtaş, Kaçmaz ve Seyithanbey köylerinde etkili olan yağmurun ardından yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 8'e çıktı. Karlıca köyünde Filiz Alp (28), oğulları Ahmet Alp (7), Mahsun Alp (3) ve Haydar Eroğlu (50) ile Uğurtaş köyünde Esma Akbaş (9) yaşamını yitirmişti. Sel sularına kapılarak kaybolan üç kişinin cesedine de dün sabah saatlerinde ulaşıldı. Arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Demirkapı köyünde Cimşit Kanpolat (55), Kaçmaz köyünde yaşayan Mehmet Avcı (12) ve Uğurtaş köyünde yaşayan Erdoğan Akbaş'ın (1.5) cesedi bulundu.

150 EV HASAR GÖRDÜ
Seyithanbey Köyü'nde de İlköğretim Okulu'nda hademe olarak görev yapan Zeynel Abidin Kandemir, okulun hemen yanında bulunan lojmanda kalan ve sel suları ile boğuşan Deniz Altındağ ile Nihal Özen adlı öğretmenleri, hayatını tehlikeye atarak mahsur kaldıkları lojmandan kurtardı. Ağrı Valisi Halil İbrahim Ulusoy , kayıp olan bir kişinin bulunmadığını belirtti. Ulusoy, selzede vatandaşların aralarının en kısa sürede yaralarının sarılacağını bildirdi. Sel nedeniyle dere yatağında bulunan yaklaşık 150 evin hasar gördüğü, bazı evlerin de yıkıldığı belirtildi. Kızılay da bölgeye 500 battaniye, 100 çadır ve bin adet 1.5 litrelik su gönderdi. Kütahya'nın Domaniç ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu 1 kişi öldü. İlçeye bağlı Çokköy'de Kamil Koyulmuş (43), Hatipoğlu Deposu yakınlarında koyunlarını otlattığı sırada yıldırım düştü. Koyulmuş, olay yerinde hayatını kaybetti. Şiddetli sağanak yağış Van'da da etkili oldu. Van'ın Erciş ilçesine bağlı Köycük köyünde yaşayan Yaki ailesinin evi önceki akşam sel suları nedeniyle yıkıldı. Sel sularına kapılan anne Emetullah Yaki ve 2 yaşındaki Mehmet Yaki kayboldu. Baba Yılmaz ile kızı Dicle'nin kurtulduğu selde, 2 yaşındaki Mehmet'in cesedine hemen ulaşılırken Emetullah Yaki'nin cesedi ise Koçköprü Barajı yakınlarında dün sabah bulunabildi. İlçede kurulan Kriz Merkezi, selde Köycük'de 15 evin kullanılamaz hale geldiğini ve diğer köylerde de hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.
Haberin fotoğrafları