kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yaşamın Kıyısında' favori gösterildi

Yeni Haber
Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül olan Altın Palmiye için yarışan yönetmen Fatih Akın'ın son filmi "Yaşamın Kıyısında", İspanyol basınından büyük övgü alarak, ödül için favori gösterildi...
İspanyol gazetelerinin kültür-sanat sayfaları, Fatih Akın'ın dün gösterilen "Yaşamın Kıyısında" filmine geniş yer ayırdı.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, "Fatih Akın, ilk sıraya
yükseliyor" başlığıyla verdiği haberde, "Cannes Festivali'nin ekvatorunu çizen film "Yaşamın Kıyısında" oldu. Heyecan verici film şimdiden yarışmanın favorisi haline geldi" ifadesini kullandı.

Gazetede ayrıca, Türk kökenli Alman vatandaşı Akın için "Milliyetine değil, kimliğine ihtiyacı olan bir gençliğin sesi. Köklerini arayan, ama bayraklardan nefret eden bir gençlik ve kesinlikle kültürler arasında yaşanabileceğine inanıyor" yorumu yapıldı.

İspanyol basınında yapılan diğer değerlendirmelerde ise şu ifadeler
kullanıldı:

El Mundo: "Akın hatırlanacak bir isim. Türk ve Alman kültürleri arasındaki çatışmayı ve kadınların acılı durumunu çok iyi anlatıyor. Akın, yetenekli bir yönetmen."

ABC gazetesi: "Bir büyük Fatih Akın. Akın, daha elle tutulabilir, daha gerçekçi bir hikaye anlatıyor."

La Razon: "Akın'ın filmi en iyi filmlerden biri. Ama tecrübeyle biliyoruz ki en büyük ödül en iyi filme verilmiyor. Geçen yıl Pedro Almodovar'ın ödülsüz kaldığı gibi. Ama Akın'ın milliyetinden, Türkiye'nin AB'ye girişi tartışmalarından ve festivaldeki tek jüri üyesi olan Nobel sahibi tek Türk Orhan Pamuk'tan dolayı ödüllendirileceğini düşünüyorum."