kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Coca Cola'nın tarifini çalanlara hapis

Yeni Haber
Coca Cola'nın gizli tutulan tarifini çalarak rakibi Pepsi'ye satmaya çalışan eski firma çalışanları hapis cezalarına çarptırıldı...
Coca Cola'nın merkezinin bulunduğu ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'da görülen mahkemede, gizli tarifi çalmaktan Temmuz 2006'da iki suç oratğıyla tutuklanan eski sekreter 42 yaşındaki Joya Williams 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Williams, masumiyeti konusunda ısrarlı oldu.

Zanlılardan, suçunu kabul eden ve adaletle işbirliği yaptığı için daha az ceza alan İbrahim Dimson'a ise 5 yıl ceza verildi. Diğer zanlı Edmund Duhaney'nin cezasına ise henüz karar verilmedi.

Çok gizli tutulan tarifi çalan eski Coca Cola çalışanları, geçen yıl Mayıs ayında Pepsi Cola şirketine "Dirk" imzalı bir mektup göndererek, "çok gizli ve çok ayrıntılı bilgiler vermeyi" önermişlerdi. Pepsi şirketi ise rakibi Coca Cola ve polisi uyarmıştı.

Polisin soruşturması ve telefon kayıtları sonucunda Williams'ın gizli
bilginin kaynağı olduğu anlaşılmıştı.Pepsi'ye gönderilen ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) eline geçen mektupta, gizli bilgi karşılığında yüksek miktarda para talep ediliyordu.Mektupta, "Coca Cola'nın üst düzey 5 yöneticisinin dışında kimsenin bilmediği bazı ürünlerin üretimi ve paketlenmesi konusunda bilgi sağlayabilirim" deniliyordu.