kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer: Birliğimize zarar veremeyecekler

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ulus'taki saldırıyı değerlendirirken "Bu tür terör eylemlerinin amaçları bellidir. Ama ülkemizin bağımsızlığına, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne zarar vermeye, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ortadan kaldırmaya hiçbir güç yetmeyecektir" dedi.

DSP lideri Sezer, Ulus'taki bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında "Bu hain, vahşi, acımasız eylemi yapanları şiddetle lanetliyorum" dedi. Terör eyleminin, hangi köken ve anlayıştan olursa olsun tüm halkı derinden yaraladığını ifade eden Sezer, hayatlarını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Bu tür eylemlerin Türkiye'nin bütünlüğüne ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine zarar veremeyeceğini vurgulayan Sezer, mesajında şunları belirtti:

"Bu eylemi yapanların bir an önce yakalanması, ondan daha da önemlisi teröristlerin, adresi belli olan arkalarındaki güçlere karşı yeni ve yaygın bir mücadelenin başlatılması ve olası benzeri olayların meydana gelmemesi için gereken her önlem alınmalıdır.

Güvenlik güçlerimizin bu konuda, geçmişte olduğu gibi bugün de üzerlerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Ama bunun yetmeyeceği ortadır. Çünkü bu eylem, aynı zamanda, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin samimi ve etkin bir biçimde yürütülmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye'nin varlığına ve bütünlüğüne karşı girişilen ve masum insanları hedef alan bu tür eylemlerle mücadelede bütün dost, müttefik ve komşu devletlerin Türkiye ile etkin işbirliği yapması ayrıca bir insanlık görevidir."

(ANKA)