kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: "Türkiye çatışma alanlarını içine girmemeli"

Yeni Haber
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anafartalar Çarşısı'na yaptığı ziyarette Türkiye'nin ağır ve acı bir olayla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Ateşle oynanmaktadır. Alevle oynanmaktadır. Masum kendi halinde vatandaşa yönelik alçakça eylemlerin kabulü mümkün değildir" dedi. Ağar, Türkiye'nin iç çatışma alanlarına sokulmak istendiği belirterek, bu oyuna gelinmemesi gerektiğini söyledi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar dün Ulus'ta meydana gelen patlamada hasar gören Anafartalar Çarşısı'nı gezdi. Beraberinde ATO Başkanı Sinan Aygün, Anafartalar Çarşısı Dernek Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve partililerle birlikte basına açıklama yapan Ağar, "Türkiye ağır ve acı bir olayla karşı karşıyadır" dedi. Ağar, çarşı esnafının saldırıya en büyük yanıtının iş yerlerine bayraklar, "Yıkılmadık Ayaktayız" pankartı asarak gösterdiğini söyledi. Ağar, "Ateşle oynanmaktadır. Alevle oynanmaktadır. Masum kendi halinde vatandaşa yönelik alçakça eylemlerin kabulü mümkün değildir" diye konuştu.

Türkiye'nin sıkıntılara, iç çatışma alanlarına sürüklenmek sitediğini belirten Ağar, "Türkiye iç çatışma alanlarının içine girmemelidir. Bu eylemlerle bunu hesaplamaktadırlar. Bunların hesabı sorulacaktır" şeklinde konuştu. Ağar, bir gazetecinin "Düz ovada siyaset" açılımı ile ilgili hatırlatması üzerine "İşte bunun için demiştim" cevabını verdi. Ağar, eğitilmiş, mesleki beceri kazandırılmış insanların bu tür terör olaylarına karışmayacağına da dikkat çekti.

(ANKA)