kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Üst düzey yönetici Mahmut Cihan Talu, "Polis gaz bombası atınca millet koşturmaya başladı. Polisin bir tanesi beni copladı. Ben de kendimi korumak için yumruk attım" dedi. Talu’nun arkasındaki kişi ise mühendis kardeşi Can Faruk Talu.

Polis dövenlerin ikisi şirket yöneticisi çıktı

Müslim SARIYAR Barış SÖZAL / MERKEZ
Ali Sami Yen Stadı'ndaki Galatasaray - Fenerbahçe maçında çıkan olaylarda gözaltına alınan 15 kişiden 5'i üniversite mezunu. Tamamı kombine kart sahibi olan bu kişilerden ikisi yönetici..
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen'de oynanan karşılaşmadan önce tribünlerde polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişinin arasında iki üst düzey yöneticinin bulunduğu ve beşinin üniversite mezunu olduğu ortaya çıktı.

HAKLARINDA İŞLEM
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Galatasaraylı kombine kart sahibi 15 kişi, adliyeye sevk edildi. Aralarında bir Emniyet Müdür Yardımcısı'nın da bulunduğu 19 memurun yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen zanlıların darp, devlet malına zarar vermek ve polise mukavemette bulunmak suçlarından haklarında işlem yapıldığı belirtildi. Ertan Yağızer (Kartal Maltepe Yaysat Bayisi, üniversite mezunu), Mahmut Cihan Talu (Alüminyum şirketi yöneticisi, üniversite mezunu), kardeşi Can Faruk Talu (Mühendis) Yılmaz Tutuş, Murat Ağırtıcı (Üniversite mezunu), Gökhan Güven, Zafer Eroğlu, Süleyman Aydın, Sinan Başyurt, Cahit Mandeş, Gökhan Osman, Fatih Bayrak, Çağatay Hız, Uğur Karaaslan, A.Hakan Erdem (İşletmeci ve bir şirkette yönetici) maçta çekilen görüntüler izlendikten sonra gözaltına alınmıştı. Yılmaz Tutuş'un saldırı görüntüsünün olmadığı, tribün lideri olduğu için gözaltına alındığı belirtildi. Yılmaz Tutuş ve Süleyman Aydın, Leeds United maçından sonra 5 Nisan 2000'de Taksim'de 2 İngilizin bıçaklanması olayına karıştıkları gerekçesiyle de yargılanmış, Tutuş delil yetersizliğinden beraat ederken, Aydın 3 ay 20 gün hapis cezası almıştı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI
Polise sandalye ile vurduğu tespit edilen Ertan Yağızer'in ifadesinde, "Polis müdahale edince gözlüğümü düşürdüm. Her taraf gaz altındaydı. O an öfkemle elime geçirdiğim koltukla önüme geçen polise vurmaya başladım" dediği öğrenildi. Polise yumruk atan Mahmut Cihan Talu'nun ise, "Her taraf gaz içerisinde oldu. Millet koşturmaya başladı. Bu sırada polisin bir tanesi bana cop vurdu. Kendimi korumak için yumruk attım" dediği belirtildi. Yaralanan polis memuru Ürfet Çabuk'un gözünde yüzde 85 görme kaybı olduğunu ve bugün ameliyat edileceği, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak'ın yüzüne 7 dikiş atıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan Ertan Yağızer, Mahmut Cihan Talu, Sinan Başyurt, Cahit Mandeş, Gökhan Osman, Çağatay Hız ve Uğur Karaaslan tutuklandı. Diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları