kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İşim beni iyileştiriyor'

Lenf kanserine yakalanan Siren Ertan, kemoterapi seansları arasında hazırladığı ve 12 Haziran'da tanıtacağı koleksiyonuyla Şamdan Plus'a poz verdi..
Lenf kanserine yakalandıktan sonra kapılarını basına kapatan tasarımcı Siren Ertan Çarmıklı, hayatının en önemli sınavını veriyor. Rahatsızlığına rağmen moda dünyasındaki işlerini aksatmayan, aksine daha çok ağırlık veren Çarmıklı, kemoterapi seansları arasında tüm hızıyla 12 Haziran'da düzenleyeceği defile için hazırlandı. Bu mini defilenin yer alacağı çay saatinin davetiye satışlarından gelecek geliri Kadınlar Birliği Komitesi'nin "Gençlerimiz Okuyacak" adlı yardım kampanyasına bağışlayan ünlü tasarımcı, kapısını sadece Şamdan Plus dergisine açtı.

TEDAVİDE EVE KAPANDI
Tedavi gördüğü dönemde işine konsantre olmasının kafasını hastalığına takmasını engellediğini söyleyen Siren Ertan, "Bu nedenle atölyemi kapatmayı hiç düşünmedim" dedi. Kemoterapi tedavisi gördüğü hafta evden hiç çıkmadığını söyleyen ünlü tasarımcı, sonraki on gün ise çalıştığını belirtti. Tasarımlarında, romantik ruhunu yansıttığı için ipek şifon, saten ve dantellerden vazgeçmediğini, el işlemesi nakışları da her sezon kullandığını söyleyen Çarmıklı, yeni koleksiyonunda mini payet ve boncukların yanında Swarovski taşlarla yapılan işlemelere de ağırlık verdi. "Ben bu işi ünlü bir modacı olmak için değil, beni çok mutlu ettiği için yapıyorum ve asla büyümek istemiyorum" diyen Siren Ertan, 12 Haziran'da düzenleyeceği mini defilede podyuma çıkacak tasarımları için şunları söyledi: "Ben elbiseyi giyecek kişiden ilham alıyorum. Çünkü iyi giyinmenin yolu, müşterimin kusurlarını örtüp, güzel yanlarını ortaya çıkarmaktan ve doğru yerde doğru giysiyi seçmesini sağlamaktan geçer."
Haberin fotoğrafları