kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üniversiteyi solladı

ANKARA
Özel okulların 20 bin YTL'ye varan ücretleri eleştirilirken TED Ankara Koleji anaokulu ücretini 27 bin YTL olarak belirleyerek, özel üniversiteleri geçti..
Çocuklarının eğitimi için özel okulları düşünen veliler açıklanan fiyatlara bakıldığında küçük bir servet ödemeyi göze almak zorunda. İlk ve ortaöğretimde özel okul fiyatları yıllık 20 bin YTL'ye dayanırken, son yıllarda çocukların sağlıklı gelişimi ve okul dönemindeki başarısı için neredeyse zorunlu hale gelen anaokulu fiyatları da uçtu. TED Ankara Koleji anaokulu ücretini 27 bin YTL olarak açıklayarak, tüm özel okul ve vakıf üniversitesi ücretlerini aştı. İlk ve ortaöğretim ücretlerini henüz açıklamayan TED'in geçen yılki anaokulu fiyatı 24 bin YTL, ilköğretim ve lise eğitimi ücretleri ise 7 bin 805 ile 9 bin 87 YTL idi. TED'in anaokulu ücretinin yüksek olması sınırlı kontenjan ve anaokuluna giden öğrencilerin sınavsız olarak birinci sınıfa geçmesi olarak açıklanıyor.

ORTALAMA YÜZDE 10 ZAM
Özel Okullar Birliği, anaokulu ve ilköğretim okullarında geçen yıla göre yüzde 10, liselerde ise yüzde 9 oranında zam yapıldığını belirtiyor. Bu yıl için açıklanan anaokulu ücretleri içinde en düşüğü 4 bin 50 YTL ile Milli Eğitim Vakfı okullarına ait. Ortalama anaokulu ücretleri ise 6-12 bin YTL arasında.