kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Üniversitede aşk cinayeti

Yeni Haber
Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) arkadaşlık teklifine ret cevabı alan çılgın aşık, silahla önce kız öğrenciyi öldürdü, daha sonra aynı silahla kendini vurarak intihar etti.

Alınan bilgiye göre, SAÜ girişindeki bir kafeteryanın arkasında meydana gelen olayda iddialara göre, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisi Bülent Özdemir (28), aynı okulda okuyan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Zehra Yetişken'e (21) arkadaşlık teklif etti. Yetişken'in 'hayır' cevabı vermesi üzerine çılgına dönen Özdemir, kız öğrenciyi elindeki tabancayla başından vurdu. Özdemir, daha sonra silahla başına ateş etti. Ağır yaralanan Özdemir, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Güven yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu söyledi. Güven, "Öğrendiğimiz kadarıyla iki isim var. Tabii net kesinleşmeden bir şey söyleyemeyiz. Bana gelen ilk bilgiler, iki öğrenci arasındaki ilişkiyle ilgili bir cinayet. Zehra Yetişkin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi ve olayı gerçekleştirdiği düşünülen Bülent Özdemir ise Elektrik ve Elektronik bölümü öğrencisi.'' dedi.

Olayın duyulmasının ardından arkadaşlarının cesedinin bulunduğu yere gelen öğrenciler sinir krizleri geçirdi. Öğrencileri sakinleştirmek için üniversite görevlileri yoğun çaba harcadı. Bayılan öğrencilere ilk müdahaleyi sağlık görevlileri yaptı.

(CHA)