kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Zeytinli piliç
Piliç etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, yağlanmış ve ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bir tavada soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar soteleyin. Kalan malzemeyi katın. Üzeri kapalı olarak ağır ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilici fırından alın, üzerine soğan ve zeytinli karışımı dökün. Kabı önce alüminyum folyoyla kapatıp, 170 derecelik ısıda 15 dakika, sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha fırınlayın. Pilav veya makarnayla servis yapın.

Malzemeler
*
4 adet piliç but
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 3 adet büyük boy domates
* 1 su bardağı yeşil zeytin
* 3 çorba kaşığı domates suyu 1.5 su bardağı piliç suyu (toz tavuk bulyon da kullanabilirsiniz)