kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ispanaklı börek

Ispanakları kaynar suya batırın, hafif yumuşayıncaya kadar bekletip, delikli kepçe ile çıkartın, iyice süzün ve iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğan ve sarmısakları karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Derin bir kapta ıspanak, soğan, fesleğen, maydanoz, nane, beyaz peynir, et, limon kabuğu rendesi, kimyon ve yumurtayı iyice harmanlayın. Yağlanmış 2 litrelik fırın kabına bir adet yufka yayın, üzerini bir çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın, ikinci yufkayı yayın, yağlayın ve üçüncü yufkayı yayın. Hazırladığınız harcı içine dökün, kaşığın tersiyle hafifçe düzeltin. Kalan üç yufkayı da harcın üzerine, aralarına birer çorba kaşığı yağ sürerek yerleştirin. Fırın kabından taşan yufkanın kenarlarını hamurun kenarında hafif kalın bir rulo olacak şekilde kıvırarak toplayın. En üst yufkayı da yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan ısıyı 180 dereceye düşürün ve yufka altın sarısı renk oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 500 gr. ıspanak (temizlenmiş)

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 6 sap fesleğen (iri doğranmış)

* 6 sap maydanoz (iri doğranmış)

* 2 çorba kaşığı nane (iri doğranmış)

* 400 gr. beyaz peynir (ufalanmış)

* 350 gr. piliç eti (haşlanmış, ince doğranmış)

* 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* 2 adet yumurta (çırpılmış)

* 6 adet yufka

* 6 çorba kaşığı zeytinyağı