kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet güneşi

Sebzeli çörek
Ispanağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Haşlanmış ıspanakları süzüp, soğuk sudan geçirin ve tekrar süzün. İyice sıktıktan sonra ince ince doğrayın. Orta boy bir tencerede tereyağını ısıtın. Pırasa ve kekiği, pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Ispanağı ilave edin ve saldığı suyu buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Bir kaba unu koyup, tulum peyniri, biber, fesleğen, beyaz peynirin dörtte üçü ve ıspanaklı karışımı harmanlayın. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar sütü ilave edip, karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeye alıp, yumuşayana kadar yoğurun. Hamuru 3 parçaya bölün ve 35 cm. uzunluğunda rulolar hazırlayın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yan yana yerleştirip, üstten birleştirin ve saç örgüsü şeklinde örün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra kalan beyaz peyniri üzerine serpip, yaklaşık 20 dakika daha fırınlayın. 15 dakika dinlendirip, ılık servis yapın.

Malzemeler
*
300 gr. ıspanak
* 15 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy pırasa (ince doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı taze ya da kuru kekik
* 3 su bardağı kekun
* 100 gr. tulum peyniri (ince doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1/4 su bardağı taze fesleğen yaprağı
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 su bardağı süt