kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Arap bacı

Malzemeler
*
1 çorba kaşığı kakao
* 1/2 tatlı kaşığı karbonat
* 1/4 su bardağı su (kaynar)
* 50 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1/2 su bardağı kepekli un
* 1/2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı portakal suyu
* 80 gr. bitter çikolata
* Mandalina (süslemek için)
Kakao, karbonat ve suyu karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve şekeri eriyene kadar çırpıp, yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın. Vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Unları margarinli karışımın içine eleyip, üzerine hazırladığınız kakao ve portakal suyunu da ekleyip, iyice karıştırın. Karışımı kağıt kek kalıplarının içine döküp, iyice kabarana kadar yaklaşık 10-15 dakika, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip keklerin üzerine yayın ve mandalina dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Zencefilli balık
Malzemeler
*
4 adet fileto balık (beyaz etli)
* 80 gr. tereyağı
* 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı zencefil (toz)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 3 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
Balıkları yağlanmış bir tavada her iki tarafını kızartarak pişirin. Küçük bir tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş limon kabuklarını, limon suyunu ve zencefili 1 dakika pişirin. Maydanoz ve taze soğanı da ilave edip, bir kere karıştırın. Balıkların üzerine hazırladığınız sostan dökerek sıcak servis yapın.

Papaz yahnisi
Malzemeler
*
1 paket hindi kalça kuşbaşı
* 250 gr. arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 8 diş sarmısak
* 1 adet orta boy domates
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı karanfil
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 adet kesme şeker
* 1 adet defne yaprağı
* 1 çay kaşığı karabiber ve tuz
* Maydanoz
Arpacık soğanları sıcak suda 10 dakika bekletin. Kabuklarını çıkarıp, soğanları bütün bırakın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın, soğan ve şekeri katın. Soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını ısıtın. Etleri katıp, devamlı karıştırarak 10 dakika yumuşatın. Sarmısak, domates, biber salçası, sirke ve baharatları etlere katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpip, sıcak servis yapın.