kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Akın’ın yönettiği ve Nurgül Yeşilçay’ın başrol oynadığı ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı film bu akşam Cannes Film Festivali’nde görücüye çıkacak.

'Yaşamın kıyısında' bugün Cannes'da

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Fatih Akın'ın merakla beklediğimiz 'Yaşamın Kıyısında' filmi bugün gösteriliyor. Biz sinema yazarlarının sabahki basın gösterimiyle önceden izleyeceğimiz filmin, kırmızı halı seramonili galası ise akşam 19.00'da yapılacak. Akın'ın yanı sıra Nurgül Yeşilçay ve Tuncel Kurtiz'in de katılacağı gala, kuşkusuz büyük ilgi görecek.

Ümitlerimiz baki
'Altın Palmiye' yarışında henüz bizi heyecanlandıran bir film yok. Bu yüzden 'Yaşamın Kıyısında' filmi bizi çok heyecanlandırıyor. Wong Kar-Wai'nin festivalin açılış filmi de olan 'My Blueberry Nihgts' adlı filmi hayal kırıklığı yaratırken; Coen Biraderler'in son dönem en iyi filmlerinden olsa da 'No Contry for Old Men'in; jüriden ödül alacak kadar yeterli olduğunu düşünmüyorum. Roberto Rodriguez ile birlikte yaptığı 'nostaljik' ikili filmi 'Grindhouse' adlı projeden kendi imzasını taşıyan 'Death Proof'u ayırıp; yeniden montajlayarak uzatan Altın Palmiyeli Quentin Tarantino'nun ise bu kez hiç şansı yok bence! Gus Van Sant ile Meksikalı genç sinemacı Carlos Reygadas'ın filmleri ise yarışma filmleri içinde öne çıkanlar arasında. Fatih Akın'ın yanı sıra sırada izleyeceğimiz Kusturica, Sokurov, Bela Tarr gibi önemli sinemacıların yapımları olduğundan; Altın Palmiye konusunda hepimizi sarsacak film konusunda ümitlerimiz baki..