kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstanbul Arena iddialı geliyor!

ASLI ÖRNEK
Türkiye'nin yeni gösteri merkezi İstanbul Arena bugün Earth Wind The Fire konseriyle açılıyor. Mekanın yaratıcılarından Elif Dağdeviren, İstanbul'un 2010 Dünya Başkenti olacağını söylüyor ve "Dört yılda çok şey yapacağız" diyor ..
Maslak'ın en büyük eğlence komplekslerinden İstanbul Arena, kapılarını herkesten önce GÜNAYDIN için açtı. Ahmet Kunt Sağanak, Cüneyt Ortan, Ahmet San, Bülent Helvacı, Alper Köstem ve Elif Dağdeviren'in ortaklığıyla hayata geçen mekan, açık ve kapalı alanlarıyla hayli iddialı bir çehreye bürünmüş durumda. Ancak irili ufaklı çalışmalar en iyisini yakalamak için hâlâ devam ediyor. Ortakların özenle ilgilendiği mekanı bize Elif Dağdeviren anlattı. Bülent Helvacı ise röportajın en can alıcı kısımlarına katıldı. İşte yeni eğlence kompleksi İstanbul Arena hakkında bilmek istediğiniz her şey...

* Ahmet Kunt Sağnak, Cüneyt Ortan, Ahmet San, Bülent Helvacı, Alper Köstem olarak nasıl biraraya geldiniz?
Ahmet San kendi alanında dünyada çok iyi tanınan biri... Ahmet Kunt buranın ve Yeni Melek'in sahibi... Bülent ve ben, eğlenceye İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımı için baktık ve işi ciddiye aldık. Çünkü ciddiye almadan eğlendiremeyeceğimizi düşünüyoruz.

* Peki aranızdaki görev dağılımı nasıl?
Ahmet San, bizim uluslararası ilişkilerimizi takip ediyor. Ancak hiçbir konu 5 kişinin de onayı olmadan hayata geçmiyor. Çünkü hepimizin ayrı bir tecrübesi ve bakış açısı var. Basını tanıdığım için beni sözcü seçtiler! Bunun dışında sponsorlarımızın memnuniyetiyle de ilgiliyim. Bülent Helvacı, işin finans ve koordinasyon kısmında... Ahmet Kunt Sağnak, bütün prodüksiyondan sorumlu... Cüneyt Ortan da tanıtımla ilgileniyor ama radyoculuk geçmişi olduğu için de özellikle yerli anlamda Ahmet'in üzerinden o yükü alıyor. Anlayacağınız yeneteği ve geçmişi farklı bir ekip oluşturduk.

KAPIDA YIĞILMA OLMAYACAK


* İstanbul Arena'nın misyonu var mı?
İstanbul çok önemli bir şehir ve klasik bir söylem ama üç imparatorluğa başkentlik yapmış, dünyanın en moda şehirlerinden biri ve büyük bir metropol... '2010'a doğru İstanbul' diye bir proje var ki, İstanbul dünya başkenti olacak. Dünya başkentlerine gittiğiniz vakit onların her birinde biliriz ki, akşamları insanların vakitlerini geçirebilecekleri, sadece yemek ya da dansın dışında alternatiflerinin de olduğu mekanlar vardır. Konser olur, daha kültürel etkinlikler olur. İstanbul'da bunun devamlılığı yok! Biz o devamlılığı nasıl sağlarız, 'Yerli turistler kadar yabancı turistleri ne kadar eğlendiririz?'in peşine düştük. Bir de ben Türkiye'nin uluslararası alandaki güçlülüğü beni çok ilgilendiriyor. Ben gönüllü İstanbul elçileri yaratılabileceğine inanıyorum.

* Peki amacınız ne?
İnsanların eğlenmeye ihtiyacı var. Biz de bunu sağlamak istiyoruz. İnsanların içindeki o elektriği almak adına onları sadece sanatçılarla buluşturmayı değil, aynı zamanda onların buraya girişlerinden çıkışlarına kadar onları mutlu edecek bir düzenek sağlamaya çalışıyoruz.

* Bu düzeneği nasıl sağlayacaksınız?
3-4 bin kişi aynı anda girip, aynı anda çıktığı zaman yaşanan karmaşa, o konserin mutluluğunu tekrar strese döndürebilir. Burada öyle bir şey olmayacak. Çünkü kapıları saat 18.00'de açıyoruz. Konserler ise saat 21.30'da başlıyor. Saat 18.00'den 21.30'a kadar insanların burada oyalanabilecekleri bir düzenek oluşturmaya çalışıyoruz. Nedir bu? Tabii ki ağırlıklı olarak yemek... Gelip karnını doyurup, eşleriyle buluşabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. İnsanlar kahvelerini çaylarını içerken dergilere de göz atabilecekler. Yani peyder pey gelecekler. Dolayısıyla kapıda yığılma olmayacak. Ayrıca arabalarını rahatça park edebilecekleri bir otopark yaptık. Onun dışında girişlerde 4 tane 'Golden Seats' yarattık. Bu bölümden davetiyeliler giriş yapacak. Biletle girecekler için ise 10 tane gişemiz var. Otomatik bir sistem olacak ve yığılma olmayacak! Bunun dışında alanın dışında beklemeyi önlemek için 3 bin kişilik bir bekleme alanı yarattık. Konserden sonra izdiham yaşanmaması için de 'İstanbul Parti' isimli bir mekanımız var. Konser bittikten sonra konser çoşkusuna orada devam edebilirler.

* Eart Wind&Fire açılış grubunuz olacak. Peki bu grubu seçme nedeniniz ne?
Programa baktığımızda 'Earth Wind&Fire'ın yapımıza çok uygun olduğunu gördük. Grubun adı belki pek bilinmiyor ama 'Fantasy' deyince insanlar hatırlıyor. Bu grup o kadar önemlidir ki... Bir kere kalabalık, renkli, geçmişten geliyor, hala popüler ve hiçbir zaman da popülaritesini yitirmeyecek bir topluluk... Aynı zamanda toplumun çeşitli kesimlerinden insanların kulağında olan bir şarkıyı seslendiriyorlar. Burayı onlardan başka grubun temsil edebileceğine inanmıyorum.