kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ABD, Hamas'ı suçladı, İsrail'in itidalini övdü

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD, Hamas'ı suçladı, İsrail'in itidalini övdü
ABD, Gazze'deki şiddet olaylarından Hamas'ı sorumlu tuttu ve İsrail'in topraklarına düşen Kassam füzelerine karşı itidalli tutumunu övdü.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a telefon ettiğini, çünkü Rice'ın durum hakkında doğrudan görüş alış verişinde bulunmak istediğini açıkladı.

ABD'nin şiddetin azalması çağrısını da hatırlattığı açıklamasında sözcü, "tarafların itidalli davranmasını istediklerini" söyledi.

İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğu görüşünü dile getiren McCormack, "İsrail füze saldırıları karşısında büyük bir itidal sergiliyor" dedi ve iki ateş arasında kalan masum sivillerin öldüğünü görmek istemediklerini kaydetti.

KİK'TEN BM'YE ÇAĞRI

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdurrahman El Attiya da İsrail'in Gazze'ye hava akını düzenlemesine son verilmesi için BM'ye çağrıda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Genel Sekreter, "İsrail'e yıkma ve öldürme izni vermek, dünya barışını, istikrarını ve güvenliğini etkileyecektir" ifadesine yer verdi.

El Attiya, İsrail'e Arap ülkeleri tarafından sunulan barış inisiyatifine atıfta bulunarak, "Ne zaman Araplar gerçek barış niyetlerini ortaya koysa, İsrail işgali, askeri gerginlikten yana tavır koyuyor" dedi.