kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Kosova Sırbistan'ın bir parçası olmayacak'

Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Kosova'nın hiçbir zaman Sırbistan'ın bir parçası olmayacağını söyledi...
Condoleezza Rice, Kosova hiç bir zaman Sırbistan'ın parçası olmayacak dedi. Rice, Moskova'nın "Ekoya" radyosuna verdiği demeçte, Kosova'nın tekrar Sırbistan'ın bir parçası olmasının imkânsız olduğunu söyledi.

Sözleri, Kosova Radyosu tarafından da aktarılan Rice, söz konusu değerlendirmeyi, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapılan görüşmede yaptı.

Condoleezza Rice, Rusların, Kosova özelikle Sırp azınlığı konusundaki endişelerini anladıklarını, dolayısıyla Kosova'nın bağımsızlığıyla bir ilkin gerçekleşeceği yönündeki düşüncelerin bundan kaynaklandığını hatırlattı.

Rice'ın bu sözleri, Kosova'nın bağımsızlığa bir adım daha yaklaştığını gösteriyor. 1999 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından yönetilen Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi için hazırlanan Ahtisaari Planı, Kosova'ya bağımsızlık getirdiği gerekçesiyle Sırbistan tarafından eleştiriliyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin veto hakkı bulunan üyesi Rusya ise Belgrad'ın kabil etmeyeceği hiçbir öneriyi geçirmeyeceklerini söylüyor.