kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Aclan Acar, 2008 yılının ikinci yarısından itibaren İsviçre'de Porsche satacaklarını söyledi.

Doğuş Otomotiv, İsviçreli zenginlere Porsche satacak

Mısır'da VW ticari araçların satış ve satış sonrası servis hizmetlerinin hakkını alan Doğuş Otomotiv, şimdi de Lozan'da açacağı showroom'da İsviçrelilere Porsche satacak ..
Doğuş Otomotiv, 2008 yılının ikinci yarısından itibaren İsviçre'nin Lozan kentinde Porsche satışına başlayacak. Porsche AG ile geçen yıl Türkiye'deki işbirliğinin 10'uncu yılını kutlayan Doğuş Otomotiv, işbirliklerini genişletecek yeni bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Porsche AG'nin Doğuş Otomotiv'e İsviçre'nin Lozan ve çevresindeki Porsche yetkili satış ve servis hizmeti vermesi konusunda yaptığı teklif sonrasında konuyu olumlu olarak değerlendiren Doğuş Otomotiv, böylece yurt dışındaki operasyonlarına bir yenisini ekleyecek kararın altına imzayı attı. 2008 yılının ikinci yarısından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan ve Lozan'da açılacak yeni Porsche satış ve servis merkezi için Doğuş Otomotiv, İsviçre'de yeni bir şirket kuracak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Doğuş Otomotiv'in Türkiye'de yürüttüğü başarılı çalışmaların buna benzer projelerle birlikte yurtdışına da taşınacağını ifade eden Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu gelişmenin Mısır'da VW ticari araç satış ve servis hizmeti verme çalışmalarının ardından Doğuş Otomotiv'in genişleme stratejisinin ikinci adımı olduğunu ve buna benzer çalışmaların global anlamda artarak devam edeceğini belirtti.

MISIR BAŞLANGIÇ OLDU
Geçen yıl Volkswagen ticari araçların Mısır'da satış, dağıtım ve satış sonrası hizmetlerini yürütme hakkını alan Doğuş Otomotiv'in CEO'su Aclan Acar, Mısır operasyonunun başlangıç olduğunu söylemişti. Acar, daha önce yaptığı açıklamada, VW Grubu'nun üst sınıf markalarıyla benzer operasyonlar yapılacağı sinyalini vermişti. Çok satan markalar için yapılanma faaliyetlerinin zor olacağını söyleyen Acar, kendileri için Audi ya da Porsche gibi üst sınıf markaların öne çıktığını açıklamıştı.