kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Lancia Ypsilon’un satış fiyatı 13 bin 700 Euro’dan başlıyor.

Tofaş, Lancia ile marka sayısını 5'e yükseltti

14.05.2007
Tofaş, Fiat, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari'den sonra şimdi de Lancia'nın Türkiye temsilcisi oldu. Böylece Tofaş'ın Türkiye'deki otomobil marka sayısı 5'e çıktı..
Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati markalarını temsil eden Tofaş, Lancia ile Türkiye'deki marka sayısını beşe yükseltti. İtalyan Fiat ve Koç Holding ortaklığı olan Tofaş, böylece Fiat Grubu'nun tüm ürün gamını Türkiye'de temsil etmeye başladı. Lancia'nın herşeyden önce ayrıcalıklı ve sıradışı müşteri kitlesine hitap ettiğini belirten Alfa Romeo ve Lancia Türkiye Direktörü Altan Aytaç, "Lancia markasının gelişiyle Tofaş, Fiat Auto Grubu'nun beş otomobil markasını da ülkemizdeki tüketicilerin ve otomobil tutkunlarınının beğenisine sunuyor olacak. Lancia markasının global hedeflerinin başında, ürün gamına yeni katılacak modellerle ve yeni pazarlarla genişlemek, büyümek ve otomobillerinde seçkin bir tasarım, zarafet ve konforu arayan daha çok müşteriye ulaşmak yer alıyor" dedi.

ÖZEL FİYAT
100 yılını geride bırakan Lancia, Ypsilon modeliyle mayıs ayının ikinci haftasından itibaren Türkiye'de satılacak. 2007 yılı sonunda yenilenecek olan "Musa" modeli ile birlikte gerçekleştirilecek ana lansmana kadar Ypsilon modeli 13 bin 700 Euro'dan başlayan özel bir fiyatla Türk otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Tofaş, yıl sonuna kadar 200 adet Ypsilon satışı hedefliyor. Toplam dört farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan Ypsilon modelinde, 1.4 lt 77 bg ve 95 bg 16V benzinli motor seçeneklerinin yanısıra 1.3 lt 75 bg ve 1.3 lt 90 bg'lik multijet dizel güç üniteleri de yer alacak. 1.4 lt 95 bg benzinli ve multijet motorlarda düz vitesin yanısıra Avrupa'da DFN 'Dolce Far Niente' (Tembellik tatlıdır) adıyla bilinen otomatik vitesli versiyon da yer alacak. Ypsilon serisinde, dört farklı donanım seviyesi ile birlikte 11 dış renk, 6 yeni "b-colore" özel giydirme, 8 farklı iç renk-döşeme ve aksesuar kataloğundakiler dahil olmak üzere 5 değişik jant seçeneği yer alıyor. Argento, Oro Bianco, Oro Giallo ve Platino adlı bu 4 farklı donanım seviyesi ile farklı müşteri grubunun ihtiyacına uygun opsiyon, görsellik ve konfor seviyesi sunuluyor.

NİŞANTAŞI OTOMOBİLİ
Tüm özellikleri farklı bir kitleye hitap eden Lancia Ypsilon'un iletişim stratejisi de farklı olacak. Yıl sonuna kadar belirli sayıda Ypsilon sahibi, aynı zamanda marka temsilcisi olacak. VYP 'Very Ypsilon People' konsepti çevresinde "hayatı farklı yaşayan, estetiğe ve stile önem veren" kitlelere doğru yoğunlaşacak. Bu yüzden ilk olarak Nişantaşı'nda sergilenecek Lancia için özel bir park yeri ayrıldı.
Haberin fotoğrafları