kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Fitch Türkiye'nin notunu düşürdü

Yeni Haber
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi görünümünü pozitiften durağana çevirdi.

Fitch'in İnternet sitesinde yapılan açıklamada, değiştirmenin gerekçesi olarak siyasal risklerin artması gösterildi. Açıklamada, ''Türkiye'nin yürürlükteki mali politikaları basiretli, büyüme perfornmansı etkileyici, doğrudan yabancı sermaye girişi gelişen makroekonomik temelleri için yeterli olmakla birlikte, olumsuz siyasi şoklar risk yaratmış ve ekonomik görünümünü gölgelemiştir'' denildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'de siyasi riski artırdığı kaydedilen açıklamada erkene alınan meclis seçimlerinin sonucunda da zayıf bir koalisyon hükümetinin kurulma ihtimalinin bulunduğu ifade edildi.

Türkiye ekonomisinin genel olarak iyi bir performans gösterdiği belirtilen açıklamada, bununla birlikte Nisan ayında enflasyonun yüksek çıkmasının Merkez Bankasının hedeflerinden bir sapmaya yol açabileceği ve iç borçlanma oranının ve dış finansman ihtiyacının yüksekliğinin, Türkiye ekonomisini küresel yatırımcıların risk-kazanç algılamalarında olabilecek bir değişikliğe ya da olabilecek iş şoklara karşı kırılgan kıldığı uyarısı yer aldı.