kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

FED faizi değiştirmedi

Yeni Haber
ABD Merkez Bankası Fed, faiz oranlarını değiştirmedi. Bankanın faiz oranlarının belirlenmesinden sorumlu Açık Piyasa Komisyonu'nun dünkü toplantısında, bankacılık işlemlerinde gösterge niteliği taşıyan temel faiz oranlarının yüzde 5,25 olarak sabit bırakılması kararlaştırıldı.

Kararın, piyasalar için sürpriz olmadığını belirten uzmanlar, Merkez Bankasının faiz oranlarında indirimlere başlamak için 2007 yılının ikinci yarısından sonra harekete geçmesinin beklendiğini belirtiyorlar.

AVRUPA MERKEZ BANKASI, FAİZ ORANLARINI DEĞİŞTİRMEDİ


Banka yönetim kurulunun bugün yaptığı toplantının ardından yapılan açıklamada, yüzde 3,75 olan faiz oranlarının, beklentiler doğrultusunda, sabit tutulduğu bildirildi. Ekonomistler, bankanın, Haziran ayında faiz oranlarını çeyrek puan artıracağını ve böylece 2005 yılı Aralık ayından bu yana 8. kez artırım kararı alacağını öngörüyorlar.

Son olarak Mart ayında faiz artırımı yapan Avrupa Merkez Bankası'nın, yükselen avro ve bunun Avrupalı ihracatçılara etkilerini gözlemleyerek, bir sonraki faiz kararını vereceği belirtiliyor.

İNGİLTERE MERKEZ BANKASI FAİZ ORANLARINI ARTIRDI


İngiltere Merkez Bankası, faiz oranlarını çeyrek puan artırarak, son 6 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Banka Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısında, yüzde 5,25 olan faiz oranları, piyasa beklentileri dahilinde, çeyrek puan artırılarak yüzde 5,5'e yükseltildi.

Uzmanlar, geçen Ağustos ayından bu yana bankanın 4. kez çeyrek puanlık artış yaptığını, ancak daha önceki faiz artırımlarının yıllık bazda Mart ayında yüzde 3,1'e yükselen tüketici fiyatlarına set çekemediğini ifade ediyorlar.

(AA)



(AA)