kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SEZER’İN BÜYÜK KIZI İLE EVLİ Kısacıkoğlu, Sezer’in büyük kızı Zeynep Sezer ile, Anayasa Mahkemesi üyeliği döneminde evlendi. Zeynep Sezer de eşi gibi Eximbank’ta çalışıyor.

Köşk'ten CHP'ye damat desteği

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
CHP'den milletvekili adayı olmak için Eximbank'taki görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, "Siyasete, ülkenin normalleşmesine katkı için girdiğini" söyledi..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, Eximbank Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndaki görevinden istifa ederek CHP'den siyasete atılma kararının perde arkasını anlattı. Kısacıkoğlu, sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Siyasete ilginiz yeni mi yoksa öteden beri siyasetle ilgili misiniz? Ülkenin gündemini takip edip siyasetle ilgilenmemek mümkün mü? Tabii ki uzun süredir siyasi gelişmeleri kendi içimde değerlendiriyorum. Medyaya yansıyan olaylar, gazete ve televizyonlarda yapılan yorumları dikkatle izliyorum.

* Siyasetteki hedefiniz nedir? Ülkenin normalleşmesi sürecinde sorumluluk almak için siyaseti düşündüm. Eğer siyasete girme kararı almasa idim, tüm programımı 22 Temmuz'a göre yapacaktım. Tatilde isem tatilimi kesip oy kullanmaya gelecektim. Ayrıca, gücüm yettiği ölçüde 3 Kasım 2002'de sandık başına gitmeyen vatandaşları oy vermeye çağıracaktım. Siyaset dışında da vatandaş duyarlılığı ile üzerime düşeni yapacaktım.

* Siyasete atılma kararını verirken Cumhurbaşkanı'nın da onayını aldınız mı? Cumhurbaşkanı'nın özel bir konumu var. Ama aile büyüklerimize danıştım. Kimse menfi görüş bildirmedi.

* CHP'den milletvekili adaylığı teklifini kimden aldınız? Kimseden almadım. Bu anlamda kararımı kendim verdim. Daha hangi belgeler gerekli bilmiyorum.

* Baykal'la görüştünüz mü? Hayır, kendisi ile bir görüşmem olmadı. Aday adayı olarak yola çıktım. Nerede görev verilirse gereğini yerine getiririm.

* 14 Nisan'da Tandoğan'daki mitinge katıldınız mı? Evet, pek çok insan gibi.

* Sizi kaygılandıran konu Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmamız lazım. Çağdaş yaşam biçimini tehlikeye atan gelişmelere karşı bilinçli olmamız lazım.

* Ekonomiyi izliyor musunuz? Ekonomi deyince nereden başlamak lazım? Yüksek faiz düşük kurdan mı yoksa Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin güvensizlikden mi? Söyleyecek çok şey var ama erken.

ASKERLİK UZADI
Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sürpriz bir şekilde Çankaya'da uzayan görev süresini askerliğe benzetti. Sezer, dün kabul ettiği TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve arkadaşlarına, "Artık özel hayata geçmeye hazırlanıyordum. Terhis beklerken askerliğin uzaması gibi bir durumla karşılaştım" dedi.