kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İşadamları erken seçim kararına sevindi

24 Haziran yerinde bir karar
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, belirsizliğin ülkeye zarar getireceğini söyledi. Zorlu, Hükümetin seçim tarihi olarak 24 Haziran'ı teklif ettiğini öğrendiğini anlatarak, bunun yerinde bir karar olduğunu kaydetti. Zorlu, şöyle konuştu: "Hükümet 'seçim olmayacak' derse piyasalar endişelenir. Seçime giderken de idama gitmiyoruz. Piyasalar çok iyi bir sınav verdi, daha önceki senelerde çok daha ateşli tepkiler verildi."

'Çok yeni gelişme değerlendirme için erken'
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, AKP'nin erken seçim kararının Türkiye'nin önünü açtığını belirterek, "Tüm taraflar da hemfikir. Hayırlısı olsun" derken, Cumhurbaşkanı'nı halkın seçecek olması hakkında ise, "Bir şey söylemek için çok erken. Çok yeni bir gelişme" şeklinde konuştu.

'Erken seçim doğrudan demokrasi adına önemli'
Hak-İş Başkanı Salim Uslu, "Erken seçim kararı demokrasi adına oynanan oyunu sona erdirmek ve doğrudan demokrasiye geçmek bakımından çok önemlidir" dedi. Uslu, hukukun ve siyaset dışı kurumların siyasetin göbeğine çekildiği ni sözlerine ekledi.

'Seçim kararı demokratik bir çıkış yolu oldu'
İSO Başkanı Tanıl Küçük, "Erken seçim kararı Anayasa Mahkemesi kararından önce alınsaydı daha da anlamlı olurdu. Türkiye'nin elde ettiği siyasi ve ekonomik istikrarı koruması adına çok önemli çıkış yolu bu. Elde edilen kazanımlar sadece ekonomik değildir, cumhuriyetin kazanımlarıdır" diye konuştu.

'Ekonomi çarkları kusursuz işlemeli'

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), girilen seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken noktanın, ekonominin çarklarının kusursuz bir şekilde işletilmesini sağlamak olduğunu bildirdi. Açıklamada, "Önemli olan demokrasi kurallarının işliyor olmasıdır" denildi.
Haberin fotoğrafları