kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
John Browne, temmuzda Dünya Odalar Kongresi’ne katılmak için Türkiye’ye gelecekti.

Cinsel hayatı BP patronu John Browne'u koltuğundan etti

BP'nin başkanı John Browne, İngiliz Associated Newspaper gazetesinin cinsel hayatı ile ilgili ayrıntıları yayımlama hakkını mahkeme kararıyla kazanması sonucunda istifa etti..
Global petrol sektörünün devlerinden İngiliz BP'nin Başkanı John Browne istifa edeceğini duyurdu. 12 yıldır şirketin başkanlığını yürüten Browne'un istifasına İngiliz Associated Newspaper gazetesine karşı kaybettiği bir davanın neden olduğu belirtildi. Gelen haberlere göre Browne'un 4 yıl birlikte olduğu Jeff Chevalier adlı erkek sevgilisinin gazeteye yaptığı açıklamalarda BP Başkanı'nın hem şirket kaynaklarını hem de bilgilerini kötüye kullandığı ileri sürüldü. Gazetenin bu bilgileri ve Browne'un cinsel hayatıyla ilgili ayrıntıları yayımlamaya hazırlanırken BP Başkanı, Associated Newspaper hakkında dava açarak bu bilgilerin yayımlanmasını engellemek istedi. Ancak hafta başında ilamı yapılan mahkeme kararında gazetenin söz konusu haberi yayımlamasında herhangi bir sakınca olmadığı duyuruldu.

41 YILIN PRİMİNİ ALAMADI
BP Başkanı Browne ise kararın açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında hem şirketin hem de kendisinin söylentiler nedeniyle daha fazla yıpratılmasına izin vermek istemediği için görevini bıraktığını duyurdu. BP'den yapılan açıklamada ise 41 yıldır şirket bünyesinde çalışan onurlu bir kişinin bu şekilde görevine bırakılmaya zorlanmasının üzüntü verici olduğu belirtildi. Normal şartlarda temmuz sonunda emekliye ayrılacak olan Browne kendi isteği ile istifa ettiği için 31 milyon dolarlık emeklilik ikramiyesinden de oldu.
Haberin fotoğrafları